/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ambasadorul Franței, Pascal Le Deunff, decorat cu medalia „Meritul diplomatic”, clasa întâi

14 septembrie 2021, ora 11:20

Ambasadorul Franței, Pascal Le Deunff a fost decorat cu medalia „Meritul diplomatic”, clasa întâi de către vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Meritul se datorează impulsului semnificativ înregistrat în ultima perioadă în relațiile moldo-franceze.

În contextul vizitei de rămas bun, ministrul a menționat contribuția semnificativă a diplomatului francez privind decizia Agenției Franceze pentru Dezvoltare de a opera în Republica Moldova, inclusiv sprijinul pentru combaterea corupției și atragerea de noi investiții franceze în economia moldovenească.

„Am reiterat faptul că Republica Moldova și Franța sunt mai apropiate ca niciodată, dovadă în acest sens fiind întrevederea președintei Maia Sandu cu omologul său francez Emmanuel Macron, din februarie 2021, la Paris, și vizita recentă la Chișinău a ministrului pentru Europa și afaceri externe al Franței, Jean-Yves Le Drian”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu în cadrul ceremoniei de conferire a distincției.

Medalia „Meritul diplomatic”, în trei clase, a fost aprobată printr-o hotărâre a Guvernului și se conferă personalului instituțiilor serviciului diplomatic al Republicii Moldova, precum şi altor cetățeni pentru exercitarea exemplară a atribuțiilor de serviciu, merite deosebite în apărarea şi promovarea pe plan extern a intereselor naționale ale Republicii Moldova, protejarea drepturilor şi intereselor cetățenilor țării noastre în străinătate, promovarea relațiilor bilaterale şi multilaterale politice, comerciale, economice, culturale şi științifice ale Republicii Moldova cu statele lumii şi organizațiile internaționale, precum și pentru promovarea unei imagini favorabile a țării peste hotare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram