/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Cine va lua locul ex-deputaților PAS Gavrilița, Spînu, Litvinenco, Budianschi și Vasiloi în Parlament

missing
14 septembrie 2021, ora 11:13

Candidații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Ana Calinici, Evghenia Cojocari, Boris Popa, Ana Oglinda și Dorel Iurcu au fost înaintați de către formațiune pentru a lua locul în Parlament a foștilor deputați Natalia Gavrilița, Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco, Dumitru Budianschi și Rosian Vasiloi, care și-au dat demisia în legătură cu obținerea unor noi funcții. 

Natalia Gavrilița și-a depus cererea de demisie, după ce a primit vot de încredere din partea Parlamentului și a devenit premierul țării. Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco și Dumitru Budianschi au renunțat la mandatele de deputat în favoarea unor funcții deținute în Guvernul condus de Natalia Gavrilița.

Andrei Spînu este viceprim-ministru și ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Sergiu Litvinenco a fost numit în funcția de ministru al Justiției, iar Dumitru Budianschi este ministrul Finanțelor. Rosian Vasiloi și-a depus cererea de demisie după ce a fost numit șef al Poliției de Frontieră.

Astfel, Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de vacanța mandatelor de deputat atribuite PAS și a propus Curții Constituționale validarea mandatelor candidaților supleanți.

Candidata Ana Calinici are 28 de ani, iar de profesie este juristă. Ea este domiciliată în orașul Ialoveni. În ultimii doi ani, ea a realizat un venit de circa 203 mii lei. În lista PAS se află sub numărul 65.

Evghenia Cojocari are 55 de ani și este profesoară. Ea este domiciliată în localitatea Satul Nou, din raionul Cimișlia. În ultimii doi ani, ea a realizat un venit de circa 376 de mii de lei. În lista PAS se află sub numărul 66.

Boris Popa are 64 de ani, iar de profesie și este jurist. El este domiciliat în orașul Șoldănești. În ultimii doi ani, el a realizat un venit de circa 126 de mii de lei. În lista PAS se află sub numărul 67.

Ana Oglinda are 62 de ani și este medic. Ea este domiciliată în municipiul Chișinău. În ultimii doi ani, ea a realizat un venit de circa 542 de mii de lei. În lista PAS se află sub numărul 68.

Dorel Iurcu are 53 de ani și este economist. El este domiciliat în satul Horodiște, din raionul Rezina. Acesta nu a indicat venitul pe care l-a obținut în ultimii doi ani. În lista PAS se află sub numărul 69, potrivit portalului alegeri.md. 

Astăzi, Curtea Constituțională a validat mandatul deputatului PAS Viorel Bardam după ce legislatoarea Zinaida Popa a renunțat la fotoliul din Parlament, în favoarea mandatului de consilieră municipală.

În urma scrutinului din 11 iulie, cinci consilieri municipali de la PAS au acces în Parlament. Patru din cei cinci au ales să își păstreze fotoliile de deputați și să plece din CMC. Este vorba despre Vasile Grădinaru, Alexandru Trubca, Angela Munteanu Pojoga și Ina Coșeru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram