Ministerul Sănătății a stabilit cod roșu de alertă epidemiologică pe tot teritoriul țării, cu excepția a două raioane – Dubăsari și Râșcani, unde este cod portocaliu. Decizia a fost luată în urma analizei indicatorilor epidemiologici. 

Specialiștii spun că media cazurilor de COVID-19 din ultimele șapte zile a înregistrat o creștere de 42 de procente. 90 la sută dintre pacienți au dezvoltat forme ușoare și asimptomatice, 6,9 la sută – forme medii, iar 4,1 procente – forme grave.

În prezent, 54 de pacienți sunt internați în stare extrem de gravă, în secțiile de terapie intensivă. Din nefericire, rata pacienților vindecați de COVID-19 s-a micșorat cu 43,15 la sută, în ultimele două săptămâni.

Ministerul Sănătății spune că săptămâna trecută 85 de persoane au decedat de COVID-19, dublu comparativ cu datele de acum două săptămâni.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 275 558. Din nefericire, virusul a luat viața a 6 536 de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!