/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cod roșu de alertă epidemiologică pe tot teritoriul țării. Excepție - două raioane cu cod portocaliu

14 septembrie 2021, ora 14:57

Ministerul Sănătății a stabilit cod roșu de alertă epidemiologică pe tot teritoriul țării, cu excepția a două raioane – Dubăsari și Râșcani, unde este cod portocaliu. Decizia a fost luată în urma analizei indicatorilor epidemiologici. 

Specialiștii spun că media cazurilor de COVID-19 din ultimele șapte zile a înregistrat o creștere de 42 de procente. 90 la sută dintre pacienți au dezvoltat forme ușoare și asimptomatice, 6,9 la sută – forme medii, iar 4,1 procente – forme grave.

În prezent, 54 de pacienți sunt internați în stare extrem de gravă, în secțiile de terapie intensivă. Din nefericire, rata pacienților vindecați de COVID-19 s-a micșorat cu 43,15 la sută, în ultimele două săptămâni.

Ministerul Sănătății spune că săptămâna trecută 85 de persoane au decedat de COVID-19, dublu comparativ cu datele de acum două săptămâni.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 275 558. Din nefericire, virusul a luat viața a 6 536 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram