/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Curtea de Apel Chișinău are un nou președinte interimar. Cine este Anatolie Minciună

missing
14 septembrie 2021, ora 13:32

Curtea de Apel Chișinău are un nou președinte interimar. Candidatura magistratului Anatolie Minciună a fost susținută de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în cadrul ședinței de astăzi. Asta, după ce membrii Consiliului a votat împotriva candidaturii judecătoarei Ana Panov. 

Anatolie Minciună este magistratul care în 2014 a decis eliminarea din cursa electorală a formațiunii politice conduse atunci de Renato Usatîi – Patria.

El a făcut parte și din completul de judecată care a examinat contestația Blocului „Renato Usatîi”, privind numărul secțiile de vot din diaspora, la alegerile parlamentare anticipate. Deși atunci s-a cerut recuzarea acestuia, judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins cererea.

Anatolie Minciună este judecător încă din 1991. În 2008 a fost promovat la Curtea de Apel Chişinău. A obţinut funcţia datorită membrilor CSM, pentru că a fost respins de președintele Voronin, care i-a adus mai multe acuzaţii grave. Potrivit documentelor, în urma investigaţiilor s-a stabilit că cheltuielile şi proprietăţile sale nu corespund veniturilor declarate, scrie zdg.md.

În acelaşi document, preşedintele de atunci scria că Anatolie Minciună a achitat autoritatea criminală David Mereşinschi, alias „Debil”, şi membrii grupului acestuia, inculpaţi pentru comiterea unor acte de şantaj. La începutul anului 2008, la o solicitare repetată venită din partea CSM, Voronin nu s-a mai opus, iar Anatolie Minciună a ajuns la Curtea de Apel Chişinău.

În 2015, numele judecătorului Anatolie Minciuna a figurat într-un dosar de corupție.

UPDATE: Anatolie Minciună a revenit cu un apel la redacția TV8. Președintele interimar al CA Chișinău a declarat că fiecare informație care era publicată despre el și familia sa au fost verificate de Inspecția Judiciară de pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii, care nu a depistat abateri. De asemenea, el a mai adăugat că nu a participat la vânătoarea din Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”, ce a avut loc în 2012, și se arată indignat de difuzarea unei asemenea informații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram