/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Circulă sau nu la timp troleibuzele? Chișinăuienii pot urmări orarul acestora pe un monitor

14 septembrie 2021, ora 08:00

Călătorii din transportul public din capitală pot urmări acum, în timp real, când ajunge troleibuzul în punctul de oprire. Totuși, acest lucru se întâmplă doar la o stație din centrul capitalei, iar reprezentanții primăriei anunță că proiectul este abia în regim de testare. Dacă va fi implementat sau nu proiectul nu se cunoaște, așa cum nu este clar, deocamdată, ce cheltuieli prevede. Chiar și așa vehiculele vin ori prea devreme, ori mai târziu de ora indicată.

Acest panou electronic a fost instalat în stația „Piața Marii Adunări Naționale” din centrul capitalei. Astfel, călătorii nu se mai ghidează de panourile vechi cu orarul circulației troleibuzelor, dar pot urmări în timp real când ajunge transportul în stație.

Totuși, chiar dacă panoul trebuie să arate ora exactă când ajunge mijlocul de transport în stație, sunt cazuri în care troleibuzele sau autobuzele nu se țin de acest orar. De exemplu, troleibuzul cu numarul 34 a ajuns în stație, deși pe ecranul interactiv era indicat că mai sunt 26 de minute până la sosirea acestuia.

Iar mai târziu am suprins două vehicule cu același număr care s-au oprit concomitent la stație.

Șoferii nu au vrut să discute cu noi, dar în spatele camerelor ne-au spus că de vină sunt ambuteiajele care se creează în unele zone. O parte dintre oamenii cu care am reușit să discutăm astăzi ne-au spus că panourile vechi erau mai potrivite pentru ei, asta pentru că acolo era idicat tot orarul de circulație a vehiculelor.

Ultima dată, panourile cu orarul circulației troleibuzelor au fost reînoite în 2014. Ulterior, după ce mai multe panouri au fost deteriorate, primăria a afișat liste cu orarul circulației transportului public, o parte dintre care au fost deja deteriorate.

Într-o postare pe facebook, Ion Ceban a scris că panoul electric a fost instalat de un agent economic în cadrul unui proiect pilot. Actualmente, acesta se află în regim de testare, după care, se va decide dacă proiectul va fi implimentat, dar și ce costuri impune acesta. Chiar dacă primarul a ținut în mare secret denumirea companiei, responsabilii din cadrul Direcției transport a primăriei ne-au spus că este vorba despre Epamedia. Contactat de noi, administratorul companiei ne-a spus că firma a făcut doar o parte din lucru.

Epamedia este întreprinderea care administrează aproximativ 300 de stații de așteptare din capitală, în baza unui parteneriat public-privat încheiat încă în 2007. Atunci, agentul economic s-a angajat angajat să le renoveze, în schimbul plasării panourilor cu reclamă.

Chiar și așa, o bună parte dintre instalațiile în care se adăpostesc chișinăuienii atunci când sunt în așteptarea transportului public sunt distruse. Acum un an, compania a fost preluată de către grupul Moldpresa, care administrează mai multe gherete cu ziare în Chișinău, iar o dată cu aceasta și dreptul de a amplasa peste 1500 de panouri publicitare din capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram