21 de magistrați au depus cereri de participare la concursul pentru funcția de membru permanent în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Lista acestora a fost făcută publică miercuri, 15 septembrie, pe site-ul CSM, iar în ea se regăsește Angela Bostan, magistrata de la Curtea de Apel Chișinău, filată timp de mai multă vreme de indivizi care ar fi avut legături cu controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, dar și Eugeniu Beșelea, judecător de la sediul Buiucani, Aureliu Postică – tot de la Judecătoria Buiucani, fostul șeg interimar al IGP, Gheorghe Balan și alții.

Trei dintre cei 21 și-au înscris candidaturile și pentru funcția de membru supleant în CSM. Este vorba despre Livia Mitrofan, Veronica Cupcea și Stanislav Sorbalo.

Anterior, CSM a stabilit ca în data de 1 octombrie curent să fie organizată Adunarea Generală a Judecătorilor, însă, în condițiile în care au fost operate modificări la Legea cu privire la CSM nu este clar când totuși ar urma să fie desfășurate aceste concursuri.

De asemenea, urmează să fie aleși reprezentanții magistraților în componența Consiliului precum și a mai multor Colegii. Mai exact, urmează să fie aleși șase membri permanenți ai Consiliului din rândul judecătorilor, precum și doi membri supleanți.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!