Un colonel al Ministerului Apărării din Edineț a ajuns în vizorul ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA) și al procurorilor, după ce ar fi obținut 800 de euro de la un tânăr, pentru a-l elibera de armată. Acum acesta riscă până la șapte ani de pușcărie. 

Colonelul ar fi promis eliberarea documentului de recrut, fără ca tânărul de 18 ani să fie încorporat și să-și îndeplinească serviciul militar în cadrul Forțelor Armate. Funcționarul ar fi condiționat ca pachetul de acte necesare să fie transmis împreună cu banii. Prima sumă solicitată, din cea totală, a fost de 200 de euro.

Funcționarul a fost reținut în flagrant în momentul în care a primit cea de-a doua tranșă, 600 de euro. Bani au fost transmiși sub controlul CNA. Conform rigorilor militare, acesta a fost plasat în arestul Comenduirii militare a Armatei naționale.

Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, colonelul riscă de până la șapte ani de închisoare, cu amendă de la 80 de mii, la 120 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate de la cinci la zece ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!