Drumurile de acces în suburbiile Capitalei vor fi reabilitate. Anunțul a fost făcut astăzi, de primarul Ion Ceban, care a declarat că lucrările se vor desfășura pe arterele pe care circulă transportul public. Potrivit lui Ceban, străzile ar urma să fie reparate în următoarele trei luni, iar pentru aceasta, din bugetul municipal se vor aloca peste 15 milioane de lei.

Una dintre arterele care urmează să fie reparate este și cel din comuna Tohatin. Localnicii de aici spun că abia așteaptă ca echipele de muncitori să înceapă lucrările de asfaltare și plombare a căilor de acces pentru transportul public.

Autoritățile vor interveni cu lucrări de plombare pe drumurile de acces ale celor trei sate care intră în componența comunei, care sunt în gestiunea Direcției Transport Public și Căi de Comunicații a primăriei Chișinău.

“Potrivit informațiilor oferite de primarul comunei, Sergiu Cebotaru, lucrările de reparație vor fi executate pe o porțiune de drum de circa șase km. Este vorba de traseul pe unde circulă transportul public și leagă satele Cheltuitor, Tohatin și Buneț”.

Primarul comunei ne-a spus că acest lucru a fost stabilit încă acum două luni, după ce au avut loc discuții între autoritățile locale și reprezentanții primăriei Chișinău. Prin urmare, aceștia au stabilit traseele pe unde vor fi executate lucrările.

Este vorba de drumul L 455 Cheltuitor, Cheltuitor Tohatin și M4 Buneț. Până la moment lucrările nu au fost efectuate deoarece au fost licitații, am înțeles că s-a semnat contractul.

„Transportul public se deplasează cu dificultate și pe traseul dinspre Chișinău, până în satul Colonița. Prin urmare, localnicii de aici spun că drumul ar trebui reparat capital. Astfel și călătoriile ar putea avea loc în siguranță”.

O altă porțiune care urmează să fie plombată este drumul care face legătura dintre capitală și satul Colonița. Strada are o distanță de peste 6 km, iar ultima dată când a fost reparată a fost acum 40 de ani.

„Anul trecut am primit alocații și am făcut și un deviz de cheltuieli și ar costa 67 de mln lei, vă dați seama că nu avem așa bani. Este un drum problematic, plutitor, sunt posibile și accidente sunt situații destul de grave pe această porțiune de drum”.

Potrivit șefului Direcției Transport Public și Căi de Comunicații, lucrările de reparație presupun plombarea gropilor de pe străzile pe unde circulă transportul public din suburbii.

„Astăzi începe evaluarea în Sângera, după care vom merge cu antreprenorul pe etape ca să fie inclusiv eficientă toată intervenția în aceste suburbii. Ne propunem să le facem în termen cât mai restrâns pentru a evita acele ploi care urmează”.

În total, autoritățile au anunțat că în 18 suburbii ale municipiului Chișinău vor fi executate lucrări de reparație și vor dura maxim trei luni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!