/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Drumurile de acces în suburbiile Capitalei vor fi reabilitate. Din bugetul municipal se vor aloca peste 15 milioane de lei

missing
15 septembrie 2021, ora 09:17

Drumurile de acces în suburbiile Capitalei vor fi reabilitate. Anunțul a fost făcut astăzi, de primarul Ion Ceban, care a declarat că lucrările se vor desfășura pe arterele pe care circulă transportul public. Potrivit lui Ceban, străzile ar urma să fie reparate în următoarele trei luni, iar pentru aceasta, din bugetul municipal se vor aloca peste 15 milioane de lei.

Una dintre arterele care urmează să fie reparate este și cel din comuna Tohatin. Localnicii de aici spun că abia așteaptă ca echipele de muncitori să înceapă lucrările de asfaltare și plombare a căilor de acces pentru transportul public.

Autoritățile vor interveni cu lucrări de plombare pe drumurile de acces ale celor trei sate care intră în componența comunei, care sunt în gestiunea Direcției Transport Public și Căi de Comunicații a primăriei Chișinău.

“Potrivit informațiilor oferite de primarul comunei, Sergiu Cebotaru, lucrările de reparație vor fi executate pe o porțiune de drum de circa șase km. Este vorba de traseul pe unde circulă transportul public și leagă satele Cheltuitor, Tohatin și Buneț”.

Primarul comunei ne-a spus că acest lucru a fost stabilit încă acum două luni, după ce au avut loc discuții între autoritățile locale și reprezentanții primăriei Chișinău. Prin urmare, aceștia au stabilit traseele pe unde vor fi executate lucrările.

Este vorba de drumul L 455 Cheltuitor, Cheltuitor Tohatin și M4 Buneț. Până la moment lucrările nu au fost efectuate deoarece au fost licitații, am înțeles că s-a semnat contractul.

„Transportul public se deplasează cu dificultate și pe traseul dinspre Chișinău, până în satul Colonița. Prin urmare, localnicii de aici spun că drumul ar trebui reparat capital. Astfel și călătoriile ar putea avea loc în siguranță”.

O altă porțiune care urmează să fie plombată este drumul care face legătura dintre capitală și satul Colonița. Strada are o distanță de peste 6 km, iar ultima dată când a fost reparată a fost acum 40 de ani.

„Anul trecut am primit alocații și am făcut și un deviz de cheltuieli și ar costa 67 de mln lei, vă dați seama că nu avem așa bani. Este un drum problematic, plutitor, sunt posibile și accidente sunt situații destul de grave pe această porțiune de drum”.

Potrivit șefului Direcției Transport Public și Căi de Comunicații, lucrările de reparație presupun plombarea gropilor de pe străzile pe unde circulă transportul public din suburbii.

„Astăzi începe evaluarea în Sângera, după care vom merge cu antreprenorul pe etape ca să fie inclusiv eficientă toată intervenția în aceste suburbii. Ne propunem să le facem în termen cât mai restrâns pentru a evita acele ploi care urmează”.

În total, autoritățile au anunțat că în 18 suburbii ale municipiului Chișinău vor fi executate lucrări de reparație și vor dura maxim trei luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram