Uniunea Europeană acordă Republicii Moldova circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil. Despre aceasta a anunțat șefa statului Maia Sandu pe rețelele sociale.

„Salut decizia Uniunii Europene de a acorda Republicii Moldova circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil. Suma este parte a Planului de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, susținere din partea UE pentru următorii trei ani”, a scris pe Facebook președintele Republicii Moldova.

De asemenea, șefa statului a subliniat și reluarea sprijinului UE, care a fost „înghețat” din cauza fostelor guvernări.

„Sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheț a asistenței europene, cauzat de fostele guvernări. Așa cum am promis în campania electorală, am reușit să relansăm dialogul politic cu Uniunea Europeană și să reluăm asistența financiară. Republica Moldova recâștigă, pas cu pas, încrederea partenerilor strategici. Acest sprijin european este și un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală în angajamentul ei de a curăța instituțiile, a combate corupția și a lansa programe de dezvoltare a țării”, se mai conține în mesajul lui Sandu.

Banii vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesități, inclusiv pentru combaterea Covid-19 și susținerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie. Comisia Europeană a aprobat în această săptămână eliberarea sumei de 36 milioane euro pentru Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!