Poliția de Frontieră a oferit informații noi despre capturarea avionului ucrainean, folosit pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Oamenii legii spun că în aparatul de zbor nu au fost depistate produse de tutun. 

Oamenii legii au reiterat că la fața locului au fost reținute trei persoane. Alte două au reușit să evadeze și sunt anunțate în căutare națională. Pe lângă cele trei persoane reținute și două date în căutare, a fost reținut un alt pilot implicat în această schemă.

În total, au fost implicați patru piloți. Trei dintre aceștia sunt cetățeni ucraineni, iar unul este cetățean al Belarusului. Poliția de Frontieră spune că aparatul de zbor nu era înregistrat oficial în Ucraina. Acum are loc dezasamblarea avionului, pe Aeroportul din Mărculești.

Deși la fața locului au avut loc percheziții, Poliția de Frontieră nu a oferit detalii despre cele depistate. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru survolarea spațiului aerian neautorizat și trecerea ilegală a frontierei de stat. Oamenii legii spun că așteaptă informații și de la colegii din România.

Ieri, oamenii legii ucraineni au publicat imagini de la capturarea avion ucrainean, folosit pentru transportarea țigărilor de contrabandă, care a decolat din Ucraina și urma să aterizeze în România.

Din imagini se poate vedea avionul AN-2 era înmatriculat în Ucraina, dar plăcuța era hașurată. În apropierea aparatului de zbor staționa un microbuz cu numere de înmatriculare moldovenești, destinat pentru alimentarea avionului cu combustibil.

În interiorul vehiculului se aflau două butoaie din metal, iar din unul dintre acestea atârna un furtun de cauciuc. În avion au fost depistate o tabletă, un smartphone și un pașaport ucrainean.

Avionul a fost reținut în această dimineață, în apropierea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț, de către ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră, în baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!