Primarul de Trușeni, arhitectul-șef și ex-șeful Întreprinderii Municipale a Primăriei, vizaţi într-un dosar de corupţie, au primit 30 de zile de arest preventiv. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Aceștia vor fi plasați în Penitenciarul nr.13.

Suspecţii au intrat în vizor, după ce a fost documentat un caz de predindere de mită din partea funcţionarilor primăriei Truşeni, în schimbul eliberării unor acte permisive, pentru legalizarea unui imobil.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii au identificat multiple cazuri de pretindere de bani de la agenţi economici şi cetățeni, în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1000 de euro, dar au fost documentate şi cazuri în care au fost pretinse şi bunuri materiale (terenuri), în schimbul eliberării unor acte permisive.

Pe numele primarului, arhitectului-şef, fostului şef al întreprinderii municipale şi agentului economic au fost deschise dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Aceştia au fost reţinuţi şi escortaţi la CNA pentru audieri. Menționăm că agentul economic, cercetat în dosar, și-a recunoscut vina și a fost eliberat.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la zece ani de pușcărie.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!