/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Circa un milion de măști, donate R. Moldova cu suportul Germaniei și OMS. Valoarea acestora este de 291 de mii de dolari

missing
16 septembrie 2021, ora 15:57

Circa un milion de măști chirurgicale au fost donate suplimentar Republicii Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania și Organizația Mondială a Sănătății. Ajutorul umanitar are o valoare de 291 de mii de dolari.

Echipamentul de protecție personală va fi distribuit de către Ministerul Sănătății în spitalele municipale și raionale și în cele de asistență medicală primară. Măștile chirurgicale nesterile vor fi repartizate și în instituțiile medicale din regiunea transnistreană.

Prezentă la evenimentul de recepționare a donației, Ala Nemerenco, ministra Sănătății a spus: „Donația de astăzi este foarte importantă pentru protecția lucrătorilor medicali. Germania este unul dintre cei mai solizi parteneri ai țării noastre în lupta cu virusul COVID-19. Din totalul de ajutoare umanitare și echipamente de protecție recepționate de Republica Moldova de la declanșarea pandemiei de 810 milioane lei, valoarea financiară a ajutorului oferit de poporul german constituie 305 milioane lei.

Pe parcurs au venit: 100 ventilatoare pulmonare, 900 de pulsoximetre, 4 milioane de măști, 7 milioane de măști chirurgicale, 500 de milioane de mănuși, 156 mii de costume de protecție și astăzi, la acest suport, se mai adaugă 1 milion de măști. Acest gest de solidaritate demonstrează, o dată în plus, cât de important este să respectăm măsurile epidemiologice, precum respectarea distanței sociale, purtarea măștii de protecție, igienizarea regulată a mâinilor și vaccinarea împotriva COVID-19, pentru a putea combate pandemia”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram