Șeful Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo vine cu un apel în situația în care numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID – 19 este în creștere în instituțiile penitenciare din țară. Arestul preventiv să fie aplicat doar în cazuri excepționale și doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive ppate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei. 

Atenționarea a fost făcută procuraturilor teritoriale, celor specializate și subdiviziunilor Procuraturii Generale.

„Astfel, având în vedere circumstanțele particulare ale cauzelor penale, aplicarea corectă a acestor reguli, este de natură să contribuie la evitarea supra-aglomerării instituțiilor penitenciare”, se menționează într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Anterior, acest lucru l-au cerut reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor, îngrijorați din cauza situației pandemice alarmate în pușcării.

Concomitent, în scopul evitării supunerii deținuților riscului de infectare, procurorul general a mai indicat excluderea din activitate a solicitărilor de escortare a persoanelor deținute pentru participarea la acțiunile procesuale, cu excepția cazurilor în care acest lucru este absolut necesar și continuarea practicilor de efectuare a acțiunilor nemijlocit la sediul instituției penitenciare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!