/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Apelul șefului PG: arestul preventiv să fie aplicat doar în cazuri excepționale și dacă alte măsuri preventive pot prejudicia investigarea cauzei

17 septembrie 2021, ora 13:43

Șeful Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo vine cu un apel în situația în care numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID – 19 este în creștere în instituțiile penitenciare din țară. Arestul preventiv să fie aplicat doar în cazuri excepționale și doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive ppate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei. 

Atenționarea a fost făcută procuraturilor teritoriale, celor specializate și subdiviziunilor Procuraturii Generale.

„Astfel, având în vedere circumstanțele particulare ale cauzelor penale, aplicarea corectă a acestor reguli, este de natură să contribuie la evitarea supra-aglomerării instituțiilor penitenciare”, se menționează într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Anterior, acest lucru l-au cerut reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor, îngrijorați din cauza situației pandemice alarmate în pușcării.

Concomitent, în scopul evitării supunerii deținuților riscului de infectare, procurorul general a mai indicat excluderea din activitate a solicitărilor de escortare a persoanelor deținute pentru participarea la acțiunile procesuale, cu excepția cazurilor în care acest lucru este absolut necesar și continuarea practicilor de efectuare a acțiunilor nemijlocit la sediul instituției penitenciare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram