/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Alegeri parlamentare în Rusia. Patru secții de vot - deschise în regiunea transnistreană

missing
17 septembrie 2021, ora 10:00

Primele secţii de votare s-au deschis vineri în Extremul Orient rus, în cadrul alegerilor legislative pentru Duma de Stat, care au loc timp de trei zile. La acest scrutin au fost excluşi numeroși opozanţi ai Kremlinului, iar companiile digitale sunt presate să blocheze aplicațiile folosite de susținătorii lui Alexei Navalnîi, scrie digi24.ro.  Patru secții de vot au fost deschise în stânga Nistrului, dintre care două, în unități militare.

„Să-i dăm drumul!”, a declarat preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, în cadrul unei întâlniri a acestui organism, transmisă în direct pe site-ul său.

Întrucât în Rusia sunt unsprezece fusuri orare, regiunile Kamceatka şi Ciukotka din Orientul Îndepărtat au fost primele în care s-au deschis secţiile de votare la ora locală 08:00 (20:00 GMT, joi).

„Este o dimineaţă frumoasă şi însorită! Secţiile de votare s-au deschis la noi la ora 08:00 fix”, a declarat Inga Irinina, şefa comisiei electorale locale din Petropavlovsk-Kamceatski, capitala peninsulei Kamceatka, într-o videoconferinţă alături de Comisia Electorală Centrală.

„Vom face totul pentru a ne asigura că procesul electoral se desfăşoară într-un mod deschis şi transparent”, a adăugat Irinina.

225 de deputați care candidează pentru un loc în Duma de Stat, camera inferioară a legislativului Federației Ruse, vor fi aleşi în baza listelor de partid, iar restul prin vot uninominal. Scrutinul electoral este considerat foarte important, pentru că este pentru prima dată când opoziția are șansa să pună probleme serioase partidului președintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, chiar dacă acesta din urmă pleacă cu prima șansă în a obține majoritatea mandatelor.

Pentru cetățenii ruși din regiunea transnistreană au fost deschise patru secții de vot, trei – în orașul Tiraspol și una – în orașul Bender. În mare parte, la aceste secții sunt așteptați militarii ruși care-și desfășoară misiunea în stânga Nistrului, întrucât, două din cele două secții sunt deschise în unitățile militare. La o singură secție sunt așteptați cel puțin trei mii de persoane, scrie presa din regiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram