/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Viața secretă a ministrului rus Serghei Lavrov. „Iahturi, mită și o amantă”

18 septembrie 2021, ora 13:23

Cea mai recentă investigație publicată pe blogul opozantului  rus Alexei Navalnîi se intitulează „Iahturi, mită şi o amantă. Ce ascunde Serghei Lavrov” și îl vizează pe ministrul rus de externe. Investigația, preluată de pe un site al unor jurnaliști independenți, apare cu câteva zile înainte de alegerile legislative din Rusia, scrie digi24.ro.

Serghei Lavrov este primul pe listele partidului pro-Kremlin, Rusia Unită, la alegerile din acest weekend.

Șef al diplomației ruse încă din 2004, Serghei Lavrov, în vârstă de 71 de ani, pozează într-un politician serios și un om de familie model. Are o căsnicie de 50 de ani cu Maria Lavrova și împreună au o fiică și cel puțin un nepot. Fiica, Ekaterina, a studiat mult timp în SUA și Londra și se spune că nu vorbește așa de bine rusa, deși este măritată cu un om de afaceri rus.

În ciuda acestor aparențe de om decent și serios, ancheta publicată pe blogul lui Alexei Navalnîi, opozantul aflat în închisoare, arată că ministrul de externe, un apropiat colaborator al lui Vladimir Putin, ar duce o viaţă dublă. Ar avea o amantă, Svetlana Poliakova, care are o mare influență în Ministerul de Externe și care poate concedia pe cine dorește. Femeia ar fi cunoscută în MAE rus ca Svetlana Lavrova și l-ar însoți pe ministrul de externe chiar la întâlniri cu Vladimir Putin. De altfel, ea figurează din 2014 ca angajată în MAE rus și ar mers cu Lavrov în peste 60 de misiuni diplomatice în străinătate, pe banii contribuabililor ruși.

În plus, femeia ar deține mai multe maşini scumpe, un apartament de 8 milioane de dolari în Moscova, un altul la Soci și un altul, de 4 milioane de lire, în Londra, folosit de fiica ei.

Antreprenoare şi actriţă, Svetlana Poliakova și-ar fi petrecut multe concedii în străinătate în compania lui Serghei Lavrov, unde ar fi călătorit cu unul dintre avioanele personale ale unui controversat om de afaceri, Oleg Deripaska.

Luna trecută, de exemplu, cei doi și-ar fi petrecut vacanța în Turcia pe iahtul unui alt oligarh, iar totul ar fi costat 750 de mii de dolari, adică salariul lui Serghei Lavrov pe un an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram