/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ A parcurs peste 23 de mii de km! Istoria unui moldovean care a reușit să viziteze 30 de țări cu bicicleta

missing
19 septembrie 2021, ora 08:31

A parcurs peste 23 de mii de km și a reușit să viziteze 30 de țări. Este povestea unui ciclist moldovean care a cutreierat Europa pe două roți. Totul a pornit de la o călătorie de 10 zile în România, care s-a transformat într-o aventură a vieții ce a durat mai mult de un an. Reîntors acasă, tânărul a povestit despre nopțile dormite sub cerul liber, peripețiile pe care le-a trăit, dar și oamenii buni pe care i-a întâlnit în calea sa. 

Ștefan Gîncu este din Chișinău, iar acum un an a decis să viziteze România cu bicicleta. A pornit la drum într-o călătorie de 10 zile, dar, atras de frumusețile naturii a decis să meargă mai departe. Așa a ajuns să viziteze peste 30 de țări din Europa, iar scurtă vacanță s-a transformat într-o aventură ce a durat mai bine de un an.

Un ghiozdan în spate, câteva fructe în el, un cort împrumutat de la prieteni și mult entusiasm. Cu acest bagaj a pornit Ștefan la drum.

Abia după ce a decis să continue călătoria și-a cumpărat echipamentul necesar. Așa a reușit să descopere Europa, vizitând peste 600 de localități din 30 de țări, iar experiențele trăite sunt de nedescris. Tânărul povestește că a rămas impresionat de Olanda, singura țară pe care a traversat-o exclusiv pe pista ciclabilă. Totuși, Ștefan povestește că a avut parte și de experiențe mai plăcute. A luptat cu oscilații de temperatură sau cu instabilitatea vremii, iar ceea ce l-a marcat cel mai mult a fost un urs întâlnit în cale în munții din România.

Tânărul povestește că a avut mare noroc de moldovenii din diasporă, care, pe lângă faptul că l-au susținut moral, de multe ori l-au găzduit sau i-au oferit mâncare caldă. 

Deși nu ar mai porni într-o astfel de aventură, Ștefan spune că această perioadă i-a schimbat viața la 180 de grade, iar acum este recunoscător tuturor celor care l-au ajutat să ducă la bun sfârșit călătoria pe două roți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram