A parcurs peste 23 de mii de km și a reușit să viziteze 30 de țări. Este povestea unui ciclist moldovean care a cutreierat Europa pe două roți. Totul a pornit de la o călătorie de 10 zile în România, care s-a transformat într-o aventură a vieții ce a durat mai mult de un an. Reîntors acasă, tânărul a povestit despre nopțile dormite sub cerul liber, peripețiile pe care le-a trăit, dar și oamenii buni pe care i-a întâlnit în calea sa. 

Ștefan Gîncu este din Chișinău, iar acum un an a decis să viziteze România cu bicicleta. A pornit la drum într-o călătorie de 10 zile, dar, atras de frumusețile naturii a decis să meargă mai departe. Așa a ajuns să viziteze peste 30 de țări din Europa, iar scurtă vacanță s-a transformat într-o aventură ce a durat mai bine de un an.

Un ghiozdan în spate, câteva fructe în el, un cort împrumutat de la prieteni și mult entusiasm. Cu acest bagaj a pornit Ștefan la drum.

Abia după ce a decis să continue călătoria și-a cumpărat echipamentul necesar. Așa a reușit să descopere Europa, vizitând peste 600 de localități din 30 de țări, iar experiențele trăite sunt de nedescris. Tânărul povestește că a rămas impresionat de Olanda, singura țară pe care a traversat-o exclusiv pe pista ciclabilă. Totuși, Ștefan povestește că a avut parte și de experiențe mai plăcute. A luptat cu oscilații de temperatură sau cu instabilitatea vremii, iar ceea ce l-a marcat cel mai mult a fost un urs întâlnit în cale în munții din România.

Tânărul povestește că a avut mare noroc de moldovenii din diasporă, care, pe lângă faptul că l-au susținut moral, de multe ori l-au găzduit sau i-au oferit mâncare caldă. 

Deși nu ar mai porni într-o astfel de aventură, Ștefan spune că această perioadă i-a schimbat viața la 180 de grade, iar acum este recunoscător tuturor celor care l-au ajutat să ducă la bun sfârșit călătoria pe două roți.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!