Imagini șocante! Atacatorul care a ucis opt oameni la o universitate din Rusia, orașul Perm, a fost filmat cum se pregătește să intre în instituție. Potrivit Digi24, atacatorul a tras circa 30 de focuri dintr-o armă de vânătoare Huglu, cu calibrul 12 mm. Suspectul ar fi un student în vârstă de 18 ani, Timur Bekmansurov. Guvernatorul regiunii, Dmitri Mahonin, a anunțat că a fost ucis în timpul unui schimb de focuri.

Înainte de a veni înarmat la universitate, Bekmansurov a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care a cerut ca acţiunile sale să nu fie considerate un atac terorist şi a spus că nu este membru al vreunei organizaţii extremiste. În mesaj, tânărul a mai spus că este „plin de ură”, că a planificat atacul și că a economisit din timp bani pentru a cumpăra arme de foc.

Amintim că în dimineața zilei de astăzi, 20 septembrie, o persoană a deschis focul în complexul Universităţii Naţionale de Cercetare din oraşul Perm (vestul Rusiei), atacul soldându-se cu opt morţi şi mai mulți răniți.

Atacurile armate în școli sunt cazuri rare în Rusia, datorită măsurilor excepționale de securitate din aceste unități și pentru că este foarte dificil de procurat o armă în mod legal, cu toate că la armele de vânătoare accesul este mai simplu.

Ultimul atac armat într-o unitate de învățământ a avut loc în mai 2021, când un tânăr de 19 ani a deschis focul în vechea lui școală din orașul Kazan și a ucis nouă persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!