Un viitor acasă, în Republica Moldova! Este realitatea pe care și-au dorit-o 3 fermieri începători. Daniela Boreț (administrator, SRL PÂINEA BUNICUȚEI, s. Copanca, r. Caușeni), Olga Zaițev  (administrator, SRL APICANDLE, s. Hârbovățul Nou, r. Anenii Noi) și Andrian Dumitraș (director, ÎI DUMITRAȘ ANDRIAN, s. Rublenița, r. Soroca) sunt câștigători ai concursului ”Cel mai bun plan de afaceri în domeniul agroalimentar”, desfășurat în cadrul proiectului Uniunii Europene ”Dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova” (DevRAM), Partea I. ”Creșterea competitivității sectorului agroalimentar prin integrarea acestuia în lanțurile valorice interne şi globale, în special a sectorului culturii de soia”, implementat de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Centrul Educaţional PRO DIDACTICA şi Asociația Internațională Donau Soja (Austria). 

Granturile obținute au fost destinate procurării de echipament, întru modernizarea și consolidarea afacerilor lansate de curând. 

Poveștile de succes ale celor 3 antreprenori pot servi drept model pentru mulți tineri, îndemnându-i să-și lege destinul profesional de sectorul agroalimentar, să opteze pentru desfășurarea unei activități antreprenoriale cu accent pe agricultura ecologică și standarde de calitate.

(P.) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!