Pe panourile poliției cu fotografiile infractorilor dați în căutare, lângă Plahotniuc și Șor au apărut două persoane noi, dar cunoscute opiniei publice: Cavcaliuc și Platon. Se întâmplă după ce acum trei săptămâni, biroul Interpol Moldova a cerut celui din Lyon să-i anunțe pe cei doi în căutare internațională. În cazul lui Veaceslav Platon, solicitarea este pentru arest și extrădare, iar în cazul lui Gheorghe Cavcaliuc este solicitată localizarea acestuia. Nu se știe dacă există vreun răspuns oficial la această solicitare. Ambii au plecat din țară, imediat după alegerile parlamentare anticipate din iulie.

Includerea lui Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc, alături de alte două persoane cunoscute opiniei publice – Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, nu a fost făcută pe panourile informaționale ale poliției. În capitală, le-am găsit doar lângă inspectoratele din sectoarele Buiucani și Râșcani.  

Stoianoglo a menționat doar că procurorii sunt gata să expedieze în judecată dosarul cunoscut ca „Verde de briliant”, în care Gheorghe Cavcaliuc, liderul partidului PACE, are statut de învinuit. 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!