Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, participă, în perioada 21- 24 septembrie 2021, la cea de-a 31-a şedinţă ordinară a Consiliului Coordonator al Procurorilor Generali ai statelor-membre a Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Potrivit unui comunicat de presă, reuniunea se desfăşoară în orașul Nur-Sultan, Kazahstan, iar la ședința din acest an urmează să participe nouă procurori generali ai statelor membre CSI. De asemenea, la eveniment vor fi prezenți: Președintele Asociației Internaționale a Procurorilor, experţi internaţionali și membri ai mediului ştiinţific.

Pe agenda de lucru au fost incluse aproximativ 15 subiecte printre care: realizarea Programelor interstatale de combatere a criminalităţii pentru anii 2019 – 2023, conlucrarea procuraturilor ţărilor CSI, dar și multe alte subiecte.

De asemenea, în cadrul evenimentului, Procurorul General al Republicii Moldova va susține un discurs la tema: „Dreptul discreționar al procurorului în Republica Moldova”. Alexandr Stoianoglo are planificate întrevederi bilaterale cu Procurorul General al Federației Ruse, precum și cu omologul său din Republica Kazahstan.

Consiliul Coordonator al Procurorilor Generali ai statelor-membre a CSI a fost creat pe 7 decembrie 1995 şi are ca scop organizarea interacţiunii dintre procurori din statele membre ale CSI în combaterea criminalităţii, prevenirea încălcărilor de lege şi apărarea drepturilor cetăţenilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!