/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Chirtoacă, interzis în Transnistria în următorii trei ani. „Inspirat” de decizia Tiraspolului, de a-l declara persona non - grata, a scris o poezie

missing
21 septembrie 2021, ora 13:25

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă are interdicție de merge în regiunea transnistreană pentru următorii trei ani. Anunțul a fost făcut de fostul primar al Capitalei, într-o postare pe Facebook, unde a publicat și „notificarea” primită de la așa – zisele autorități de la Tiraspol.

Potrivit lui Chirtoacă, decizia ar aparține KGB-ului de la Tiraspol. Conform documentului, daca politicianul va mai încerca să ajungă în regiunea transnistreană, ar putea fi deportat.

„Subsemnatul – cetățean „străin” acasă. “Hotararea” Nr. B-5030 din 24 august 2021, pe baza careia am primit hartia din imagine, este inaccesibila si au refuzat sa mi-o prezinte. Despre interdictie am aflat pe 19 septembrie, pe podul dintre Rezina si Rabnita, fiindu-mi retinute actele timp de 2 ore si impiedicata trecerea in stanga Nistrului de reprezentantii regimului separatist neconstitutional”, se conține în mesajul postat pe Facebook.

„Inspirat” de această decizie a așa – ziselor autorități de la Tiraspol, Dorin Chirtoacă a scris și o poezie.

În Moldova – trei dosare,
Din Tiraspol – deportare.
Ce e asta – o chemare,
Ca să plec peste hotare?!

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram