Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă are interdicție de merge în regiunea transnistreană pentru următorii trei ani. Anunțul a fost făcut de fostul primar al Capitalei, într-o postare pe Facebook, unde a publicat și „notificarea” primită de la așa – zisele autorități de la Tiraspol.

Potrivit lui Chirtoacă, decizia ar aparține KGB-ului de la Tiraspol. Conform documentului, daca politicianul va mai încerca să ajungă în regiunea transnistreană, ar putea fi deportat.

„Subsemnatul – cetățean „străin” acasă. “Hotararea” Nr. B-5030 din 24 august 2021, pe baza careia am primit hartia din imagine, este inaccesibila si au refuzat sa mi-o prezinte. Despre interdictie am aflat pe 19 septembrie, pe podul dintre Rezina si Rabnita, fiindu-mi retinute actele timp de 2 ore si impiedicata trecerea in stanga Nistrului de reprezentantii regimului separatist neconstitutional”, se conține în mesajul postat pe Facebook.

„Inspirat” de această decizie a așa – ziselor autorități de la Tiraspol, Dorin Chirtoacă a scris și o poezie.

În Moldova – trei dosare,
Din Tiraspol – deportare.
Ce e asta – o chemare,
Ca să plec peste hotare?!

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!