/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ A luat mită și acum riscă șase ani de închisoare. Un polițist din Edineț, reținut de CNA

missing
21 septembrie 2021, ora 11:32

Un polițist din Edineț a fost reținut de CNA, după ce ar fi încercat să organizeze eliberarea unui permis de conducere contra sumei de 900 de euro și 6.180 de lei. Suspectul riscă până la șase ani de închisoare.

Astfel, un tânăr din Edineț, angajat al Inspectoratului de Poliție din raion, este cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență. Acesta ar fi cerut și primit mită, sub pretextul eliberării permisului de conducere pentru categoria C și E.

Potrivit materialelor cauzei penale, inițial, omul legii ar fi susținut că poate determina persoane publice din Secția Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Edineț să elibereze un permis de conducere. Pentru asta el ar fi primit 700 de euro și a
cerut încă 6.180 de lei pentru a aranja înscrierea candidatului la o școală auto de stat, astfel încât acesta să nu frecventeze orele.

Alți 200 de euro ar fi fost primiți pentru a organiza urgentarea eliberării actelor confirmative de școlarizare și susținerea cu succes a examenului intern la școala auto respectivă.

În această dimineață, bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime de 100.000 la 150.000 lei sau închisoare de până la șase ani.

Reprezentanții CNA amintesc că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram