Mai multe tentative de trafic ilicit de mărfuri au fost prevenite de către vameși în ultimele 24 de ore.

– Trei cazuri au fost înregistrate de vameși, după ce au stopat pentru verificări un automobil de model „Toyota Camry” și două microbuze „Mercedes Sprinter”. În rezultatul controlului, a fost depistată marfă transportată fără acte de proveniență, precum electrocasnice, piese auto, haine, încălțăminte și alte bunuri de larg consum.

– Peste 260 de articole vestimentare nedeclarate au fost ridicate și la Aeroportul Internațional Chișinău, unde vameșii au scanat bagajele de cală ale doi pasageri de pe cursa Istanbul-Chișinău. Mărfurile erau ascunse în valizele a doi conaționali de 33 și 41 de ani, care au selectat coridorul verde – nimic de declarat.

– Vameșii de la Leușeni au prevenit patru tentative de introducere în țară a mărfurilor nedeclarate. Aceștia au depistat produse chimice în valoare aproximativă de 20 de mii de lui, piese auto noi, produse alimentare și alte bunuri.

Mărfurile a fost confiscate, iar bănuiții s-au ales cu procese-verbale. De asemenea, funcționarii vamali au identificat:

– zece mașini cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării, 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive.
– două cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Acum suspecții riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!