/VIDEO LIVE/ Ședința Consiliului Superior al Magistraturii din 21 septembrie. 11 subiecte pe ordinea de zi

21 septembrie 2021, ora 09:04

UPDATE 10:13 Proiectul cu privire la cererile unor vicepreședinți ai instanțelor judecătorești, referitor la acordarea concediului de odihnă anual a fost aprobat  de CSM.

UPDATE 10:09 A fost aprobat proiectul cu privire la aprobarea proiectului bugetelor instanțelor judecătorești pentru anul 2022 și estimărilor pentru anii 2023-2024.

UPDATE 10:05 Proiectul cu privire la aprobarea proiectului bugetului Consiliului Superior al Magistraturii pentru anul 2022 şi estimărilor pentru anii 2023-2024 a fost aprobat de CSM cu opt voturi. Proiectul hotărârii urmează a fi expediat Parlamentului pentru aprobare.

UPDATE: Se examinează contestația împotriva Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar din 28 mai 2021, emise în privința judecătoarei Maria Tertea de la Judecătoria Chișinău.

UPDATE: Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco susține că va depune o contestație la Colegiul CSM cu privire la completul de magistrați CSJ Nadejda Toma, Ion Guzun și Anatolie Țurcan cu privire la strămutarea dosarului Șor. „Voi depune sesizare pentru a verifica acest complet”, a spus Litvinenco.

UPDATE: Se propune anularea organizării Adunării Generale a Judecătorilor în data de 1 octombrie. Solicitarea este legată de o serie de moificări la legislație.

Consiliul Superior al Magistraturii se întrunește astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt 11 subiecte. Printre acestea, două contestații ale hotărârilor Colegiului disciplinar în care sunt vizați judecătorul Ion Cotea și magistrata Maria Tertea, dar și concursul pentru desemnarea unor membri ai Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram