/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Certificatele de vaccinare ar putea fi recunoscute în Portugalia. O solicitare, adresată de Popescu omologului său din Lisabona

missing
22 septembrie 2021, ora 09:48

Certificatele de vaccinare moldovenești ar putea fi recunoscute în Portugalia. Ministru de Externe Nicu Popescu l-a rugat pe omologul său din Lisabona să examineze acest subiect, pentru a putea asigura călătorii fără restricții pentru moldoveni în Portugalia. 

Cei doi au avut o întrevedere în cadrul celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care se desfășoară acum la New York. Diplomații au discutat despre:

  • susținerea plenară a autorităților de la Lisabona pentru parcursul european al țării noastre;
  • organizarea unui schimb de experiență pe politici publice în domeniul diasporei cu accent pe digitalizare și servicii consulare moderne;
  • îmbunătățirea cadrul juridic moldo-portughez în beneficiul cetățenilor noștri stabiliți în Portugalia;
  • preluarea practicilor din experiența Portugaliei în domeniul mediului, managementului apelor, agriculturii ecologice, industriei ușoare, protecției și conservării patrimoniului național arhitectural.

Amintim că președintele SUA, Joe Biden s-a referit la Republica Moodova în timpul discursului său rostit de la tribuna Adunării Generale a ONU, care are loc zilele acestea la New York, și la care participă și șefa statului, Maia Sandu.

Reoferindu-se la lumea democratică, Joe Biden a spus că aceasta „trăieşte în moldovenii mândri, care au reuşit o victorie răsunătoare pentru forţele democraţiei, oferind un mandat puternic de a lupta împotriva corupției politice și pentru a construi o economie mai incluzivă”.

Președinta Maia Sandu se află în perioada 21-22 septembrie la New York, SUA, unde va participa la lucrările Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Miercuri, 22 septembrie, Maia Sandu va susține în plenul Adunării Generale a ONU un discurs (ora estimativă – 13.00/20.00 ora Chișinăului). De asemenea, la New York, șefa statului are mai multe întrevederi bilaterale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram