/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Decizii după ședința CNESP: Pragurile de alertă de COVID, stabilite în baza unor indicatori clari. Flexibilitate pentru localitățile sub cod galben

missing
22 septembrie 2021, ora 16:26

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a anunțat cu puțin timp în urmă deciziile luate după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP). Potrivit șefei de la Sănătate, CNESP a decis să instituie indicatori clari în baza cărora să fie stabilite pragurile de alertă de COVID – 19. 

Astfel, codul verde va fi valabil în cazul în care va fi înregistrată o incidență suv 50 de cazuri de infecție cu coronavirus la o populație de 100 de mii în ultimele șapte zile.

Codul galben va fi instituit la o incidență cuprinsă între 50 și 99 de cazuri la 100 de mii de populație. Nivelul de alertă portocaliu va intra în vigoare la o incidență între 100 și 249 de cazuri la 100 de mii de populație, iar codul roșu – la o incidență de 250 de cazuri și mai mult.

„ANSP este obligată să publice în fiecare zi de luni pragul de alertă”, a spus Ala Nemerenco.

Totodată, în acest context, autoritățile din localitățile sau regiunile aflate sub cod galben vor avea flexibilitatea de a decide în mod individual dacă să instituie necesitatea prezentării certificatelor de vaccinare sau testelor la COVID la evenimente cu participarea unui număr mare de oameni ori să organizeze evenimente cu participarea unui număr limitat de persoane, dacă nu prezintă niciun certificat care să confirme lipsa virusului.

Important este că elevii vor continua să studieze cu prezența fizică, în bănci, indiferent de pragul de alertă, cu condiția respectării măsurilor de protecție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram