/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO VIDEO/ Ilegalități, depistate la o carieră de piatră din nordul țării. CNA va stabili cine a eliberat autorizații

missing
22 septembrie 2021, ora 10:46

Mai multe ilegalități au fost depistate de către oamenii legii la un agent economic care gestionează o carieră din zona de nord a țării și activitatea căruia a fost documentată pe parcursul a cinci luni. 

În urma acțiunilor întreprinse de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI), s-au stabilit mai multe încălcări în privința reflectării în evidența contabilă a bunurilor comercializate.

Ofițerii mai spun că mijloacele de transport utilizate nu dispuneau de testările tehnice anuale și acte necesare pentru prestarea serviciului conform genului de activitate, dar și foile de parcurs fiind întocmite cu abateri de la prevederile legale.

Mijloacele de transport erau încărcate cu pietriș pe care-l transportau pe traseele naționale cu depășirea limitelor de masă maxime admise.

În acest sens a fost sesizată Agenția Națională Transport Auto și Serviciul Fiscal de Stat, pentru efectuarea calculelor privind prejudiciul cauzat și aplicarea sancțiunilor conform competenței.

Totodată, a fost sesizat Centrul Național Anticorupție, pentru stabilirea gradului de implicare a administrației publice locale și altor instituții în acțiuni de protejare, susținere și promovare a schemelor prin care ar fi eliberate autorizații ce determină parametrii învelișului de sol privind bonitatea terenurilor exploatate.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat se estimează.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram