/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Guvernul a aprobat Regulamentul privind Managementul spațiului aerian. Vor fi create trei unități interinstituționale

22 septembrie 2021, ora 16:23

Guvernul a aprobat Regulamentul privind Managementul spațiului aerian și aplicarea conceptului de utilizare flexibilă a spațiului aerian. Vor fi reglementate responsabilitățile Autorității Aeronautice Civile – responsabilă de realizarea politicilor în domeniul aviației civile, Ministerul Apărării și furnizorii de servicii de trafic aerian, în prezent fiind Î.S. MOLDATSA.

Regulamentul va contribui la eficientizarea cooperării între entitățile civile și militare responsabile de managementul traficului aerian care operează în spațiul aerian național, prin crearea unor noi comisii interinstituționale.

Astfel, vor fi create trei unități interinstituționale, reieșind din organizarea procesului de gestionare a spațiului aerian național în trei niveluri. De nivelul strategic va fi responsabilă Comisia Interdepartamentală pentru Managementul Spațiului Aerian; nivelul pre-tactic – Celula de Management a Spațiului Aerian; și de nivelul tactic  – Grupul Operativ pentru Managementul Spațiului Aerian.

Instituțiile responsabile vor stabili acorduri de colaborare și proceduri specifice în vederea creșterii siguranței și capacității spațiului aerian, precum și în scopul îmbunătățirii eficienței și flexibilității operațiunilor aeronavelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram