/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Persoanele supuse represiunilor politice vor beneficia de compensații. Guvernul a aprobat alocarea a 1,6 milioane de lei

missing
22 septembrie 2021, ora 19:39

Persoanele supuse represiunilor politice vor beneficia de compensații. Cabinetul de miniștri a aprobat alocarea a 1,6 milioane de lei din bugetul de stat în acest sens. 

Potrivit Hotărârii de Guvern, 7 persoane vor beneficia de compensații pentru valoarea averii confiscate, naționalizate sau de care au fost deposedate victimele supuse represiunilor politice.

Mijloacele financiare vor fi transferate către autoritățile publice locale pentru distribuirea ulterioară către cei 7 beneficiari.

Astfel, circa 776 mii de lei vor fi transferate către Consiliul raionul Anenii Noi; 548 de mii de lei – Consiliul raionului Cimișlia, iar 238 de mii de lei – spre Consiliul raional Sângerei. Circa 115 mii de lei vor fi transferate Consiliului raional Ialoveni, iar aproape 10 mii de lei – raionului Soroca.

În acest scop, în bugetul de stat pentru 2021, au fost aprobate mijloace financiare în sumă de 6,25 milioane de lei, dintre care 1,12 milioane lei au fost executate, iar soldul rămas constituie cca 5,12 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram