Tamara Zastavniţchi, renumita prezentatoare de televiziune, care şi-a dedicat mai mult de trei decenii din viţă postului public de televiziune Moldova 1, s-a stins din viaţă. Anunţul a fost făcut în dimineaţa zilei de astăzi de fostul coleg al său de televiziune, crainicul Sergiu Corcebaş, transmite trm.md.

„A plecat la Domnul cea care a fost Tamara Zastavniţchi, una dintre cele mai notorii şi frumoase cărţi de vizită a televiziunii naţionale, cea care şi-a dedicat viaţa întreagă profesiei de crainic-prezentator. Odihnă lină printre îngeri, dragă colegă. Dumnezeu să te ierte şi să te ţină în dreapta Sa…”, a scris Sergiu Corcebaş pe pagina sa de Facebook.

Deşi perioada de notorietate a Tamarei Zastavniţchi ţine de anii 70-80 ai secolului trecut, de chipul ei agreabil îşi mai amintesc şi astăzi mulţi telespectatori care aşteptau în faţa micilor ecrane ieşirea frumoasei prezentatoare ce urma să anunţe programul.

„A fost o doamnă de o nobleţe fără egal. Mereu elegantă, mereu sobră, un crainic notoriu, care a lăsat o urmă adâncă în istoria acestei instituţii. Îmi pare rău că a plecat la cele veşnice. Dumnezeu să o aibă în paza Sa”, a declarat pentru TRM.MD jurnalistul Mihai Scoarţa, care a muncit împreună cu Tamara Zastavniţchi.

Tamara Zastavniţchi, originară din raionul Ştefan-Vodă, și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova la facultatea de Filologie. A venit la televiziunea pe atunci de stat, la începutul anilor 70, fiind remarcată de un regizor de televiziune. A fost discipola renumitei crainice Elena Strâmbeanu. După ce a plecat de pe ecran, a avut în grijă cele două muzee ale Radioului şi Televiziunii Naţionale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!