/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Tarifele de roaming între R. Moldova și Turcia ar putea fi eliminate, iar permisele de conducere - recunoscute în ambele state

missing
22 septembrie 2021, ora 12:12

Tarifele de roaming între Republica Moldova și Turcia ar putea fi eliminate. Subiectul privind accelerarea negocierilor în acest scop între autoritățile celor două state a fost discutat de vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu și omologul său turc, Mevlüt Çavuşoğl la Adunarea Generală a ONU. 

Oficialii au reconfirmat interesul Republicii Moldova pentru aprofundarea dialogului bilateral în spiritul relațiilor de cooperare strategică între state.

„Am salutat creșterea din ultimii ani a fluxului investițional și am convenit intensificarea schimburilor economice și a cooperării sectoriale, inclusiv accelerarea negocierilor pentru eliminarea tarifelor de roaming dintre Republica Moldova și Turcia”, a menționat Nicu Popescu.

De asemenea, am convenit să finalizăm, în timpul apropiat, procedurile de ratificare a Acordului privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere”, a adăugat vicepremierul.

Discuțiile oficialilor au vizat și aspecte referitoare la situația de securitate din regiune, interacțiunea în cadrul inițiativelor regionale și cooperarea în cadrul forumurilor internaționale.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram