Tarifele de roaming între Republica Moldova și Turcia ar putea fi eliminate. Subiectul privind accelerarea negocierilor în acest scop între autoritățile celor două state a fost discutat de vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu și omologul său turc, Mevlüt Çavuşoğl la Adunarea Generală a ONU. 

Oficialii au reconfirmat interesul Republicii Moldova pentru aprofundarea dialogului bilateral în spiritul relațiilor de cooperare strategică între state.

„Am salutat creșterea din ultimii ani a fluxului investițional și am convenit intensificarea schimburilor economice și a cooperării sectoriale, inclusiv accelerarea negocierilor pentru eliminarea tarifelor de roaming dintre Republica Moldova și Turcia”, a menționat Nicu Popescu.

De asemenea, am convenit să finalizăm, în timpul apropiat, procedurile de ratificare a Acordului privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere”, a adăugat vicepremierul.

Discuțiile oficialilor au vizat și aspecte referitoare la situația de securitate din regiune, interacțiunea în cadrul inițiativelor regionale și cooperarea în cadrul forumurilor internaționale.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!