/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mai multe persoane, citate la Procuratură pentru a fi audiate în dosarul fraudei bancare, după perchezițiile de astăzi

23 septembrie 2021, ora 17:29

Mai multe persoane au  a fost citate la Procuratura Anticorupție (PA) pentru a fi audiate în calitate de bănuți în dosarul „frauda bancară”, după ce, mascații de la PA și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au descins astăzi la domiciliul fostului deputat democrat Vladimir Andronachi și altor nume din anutrajul său. 

Astăzi, în curtea blocului unde locuiește Andronachi au fost surprinși mascații de la SIS.

Perchezițiile au fost efectuate într-un episod privind frauda bancară, în urma acestora fiind ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă.

Totodată, percheziții au avut loc și la domiciliul altor doi administratori care gestionau două companii în interesul lui Andronachi. Aceștia de asemenea au fost citați la PA, în calitate de bănuiți.

Acum trei zile, Vladimir Andronachi susținea că a fost pus sub învinuire în dosarul fraudei bancare. Într-un mesaj expediat în adresa redacției, fostul deputat democrat a menționat că citația de primire a ordonanței i-a fost înmânată săptămâna trecută soției sale, în situația în care el s-ar afla peste hotarele țării, în scopuri medicale.

Vladimir Andronachi a fost vizat în investigația „Ultimul tun” realizată de Cutia Neagră Plus, care a scos la iveală cum aproape 300 de milioane de lei au fost sustrași din două companii de asigurări prin împrumuturi fictive și procurări de active. Într-o singură zi au mai fost sustrase alte 200 de milioane de lei. Ținta a fost Moldovagaz și o companie de leasing. În ambele cazuri, urmele duc și spre controversatul politician Vladimir Andronachi.

Andronachi a figurat și în investigația „Cutia Neagră Plus” despre actualii beneficiari ai clădirii Hotelului Național. Potrivit anchetei, anume fostul deputat democrat s-ar afla în spatele companiilor în proprietatea companiilor fondatoare ale firmei „Alfa – Engineering”, în proprietatea căreia a ajuns hotelul încă în anul 2006.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram