Mai multe persoane au  a fost citate la Procuratura Anticorupție (PA) pentru a fi audiate în calitate de bănuți în dosarul „frauda bancară”, după ce, mascații de la PA și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au descins astăzi la domiciliul fostului deputat democrat Vladimir Andronachi și altor nume din anutrajul său. 

Astăzi, în curtea blocului unde locuiește Andronachi au fost surprinși mascații de la SIS.

Perchezițiile au fost efectuate într-un episod privind frauda bancară, în urma acestora fiind ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă.

Totodată, percheziții au avut loc și la domiciliul altor doi administratori care gestionau două companii în interesul lui Andronachi. Aceștia de asemenea au fost citați la PA, în calitate de bănuiți.

Acum trei zile, Vladimir Andronachi susținea că a fost pus sub învinuire în dosarul fraudei bancare. Într-un mesaj expediat în adresa redacției, fostul deputat democrat a menționat că citația de primire a ordonanței i-a fost înmânată săptămâna trecută soției sale, în situația în care el s-ar afla peste hotarele țării, în scopuri medicale.

Vladimir Andronachi a fost vizat în investigația „Ultimul tun” realizată de Cutia Neagră Plus, care a scos la iveală cum aproape 300 de milioane de lei au fost sustrași din două companii de asigurări prin împrumuturi fictive și procurări de active. Într-o singură zi au mai fost sustrase alte 200 de milioane de lei. Ținta a fost Moldovagaz și o companie de leasing. În ambele cazuri, urmele duc și spre controversatul politician Vladimir Andronachi.

Andronachi a figurat și în investigația „Cutia Neagră Plus” despre actualii beneficiari ai clădirii Hotelului Național. Potrivit anchetei, anume fostul deputat democrat s-ar afla în spatele companiilor în proprietatea companiilor fondatoare ale firmei „Alfa – Engineering”, în proprietatea căreia a ajuns hotelul încă în anul 2006.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!