/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

CNESP a decis pe ultima sută de metri să nu închidă teatrele, cinematografele și sălile de concert. Explicațiile Guvernului

missing
23 septembrie 2021, ora 14:15

Guvernul a explicat cum a fost posibil ca să apară două infografice diferite, unul pe 22 septembrie, iar altul pe 23 septembrie, cu privire la activitatea teatrelor, cinematografelor și sălilor de concert. Cei de la Direcția de comunicare au spus că ultima hotărâre a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) într-adevăr prevedea închiderea acestora, dar, până la aprobarea finală a deciziei – membrii CNESP au decis modificarea acestei prevederi.

„Informația prezentată, în seara zilei de 22 septembrie, în infograficul privind măsurile pentru Codul roșu de alertă a fost elaborată în baza ultimii versiuni de proiect a hotărârii nr. 62 a CNESP, care într-adevăr prevedea sistarea activității teatrelor, cinematografelor și sălilor de concert, însă, până la aprobarea finală a hotărârii – membrii CNESP au decis modificarea acestei prevederi, stabilind anumite condiții de activitate valabile pentru acestea. La acel moment, infograficele deja erau difuzate pe pagina de Facebook a Guvernului. Respectiv, în dimineața zilei de astăzi, informația a fost actualizată/corectată în funcție de modificările introduse în hotărâre”, au declarat reprezentanții Direcției comunicare și protocol a Guvernului pentru tv8.md.

În prezent, sunt valabile prevederile potrivit cărora teatrele, cinematografele și sălile de concert vor activa la capacitatea de 50% din numărul de locuri existente în interior pentru activitățile din incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, în spațiile închise și deschise, cu obligația ca toți vizitatorii/ clienții să prezinte certificatul COVID-19. Decizia mai prevede că se sistează activitățile din incinta cluburilor de noapte și se sistează evenimentele în aer liber, precum spectacole, concerte, festivaluri.

Menționăm că măsurile valabile pentru zona roșie vor intra în vigoare de la 1 octombrie. 

Vedeți aici informațiile publicate de Guvern ieri-seara, punctul 9:

 

Și aici informațiile publicate azi-dimineață. 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram