/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Regim special de activitate la Judecătoria Buiucani, după ce mai mulți angajați s-au infectat cu coronavirus

23 septembrie 2021, ora 12:35

La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost instituit un regim special de activitate, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare a angajaților cu coronavirus. 

Regimul special de activitate a fost instituit atât în sediul de pe strada M. Viteazul, nr.2, cât și în sediul de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.200, după ce ieri au fost înregistrate opt cazuri de infectare.

Astfel, regimul special prevede că:

  • se vor examina cauzele care potrivit cadrului normativ autohton se judecă fără citarea părților, precum și cauzele în care părțile au solicitat instanței judecătorești examinarea în lipsa lor;
  • cauzele urgente, a căror amânare va fi în măsură să prejudicieze interesele justiției, dintre care acelea privind: aplicarea și/ sau prelungirea măsurilor procesuale de constrângere; aplicarea măsurilor de siguranță și a măsurilor de protecție a victimelor și martorilor, cauzele a căror amânare ar pune în pericol obținerea probelor sau identificarea acuzatului; cauzele în care sunt persoane arestate; precum și alte cauze apreciate ca atare de către judecător/ instanța de judecată;
  • cauzele ajunse la faza de deliberare, adoptare și pronunțare a hotărârii.

Pentru toate celelalte tipuri de cauze, care nu se regăsesc la pct. 1 ai prezentei Dispoziții, judecătorul/completul va proceda la preschimbarea, din oficiu, a termenelor de judecată, prin amânarea ședințelor, cu înștiințarea obligatorie a participanților despre măsurile operate (informații care pot fi consultate inclusiv pe portalul național al instanțelor de judecată – https://www.instante.justicc.md/, cât și, nemijlocit, pe pagina web a Judecătoriei Chișinău – https://jc.instante.justice.md/).

Accesul tuturor persoanelor în Direcțiile care au program de lucru cu publicul se restricționează în așa fel încât depunerea cererilor și eliberarea actelor solicitate se va efectua prin adresa de e-mail și/ ori adresa poștală a sediului instanței.

Accesul justițiabililor în incinta sediilor Buiucani al Judecătoriei Chișinău se va permite doar după înregistrarea datelor de identificare a acestora și doar în bază de citație pentru ziua respectivă, aspect ce urmează a fi verificat obligatoriu de către serviciul de pază.

Depunerea de înscrisuri la dosar urmează a fi efectuată exclusiv prin mijloace alternative, precum sunt: poșta electronică a sediului Buiucani al Judecătoriei Chișinău (ibu@justice.md), adresa poștală a sediului respectiv al instanței de judecată (mun. Chișinău, str. Mihai Viteazul nr. 2, bl. Ștefan cel Mare nr. 200).

  • în cazul în care justițiabilii care nu au acces la niciunul din mijloacele alternative indicate, nu au ședință programată în ziua curentă, însă vin în scopul sesizării instanței de judecată la sediile acesteia, se va lua legătura cu serviciul de pază de la intrarea în sediul instanței, iar acesta va sesiza administrația instanței în vederea luării unor măsuri corespunzătoare situației.

Judecătorii și personalul auxiliar se vor prezenta la serviciu în regim normal de lucru (08.30-17.30, pauza de masă 13.00-14.00).

  • în caz de constatare a simptomelor virusului COVID-19 la angajații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, aceștia sunt obligați să informeze imediat, preferențial prin utilizarea tehnologiilor de comunicații electronice, conducătorii ierarhic superiori și administrația instanței judecătorești. Revenirea la serviciu a angajaților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, se va efectua doar la prezentarea avizului medical corespunzător.

Prezenta dispoziție se pune în executare începând cu data de 23.09.2021, iar sistarea efectelor acesteia va fi determinată de evoluția situației epidemiologice din sediile Buiucani ale instanței.

  • în rest, activitatea Judecătoriei Chișinău, sediului Buiucani (mun. Chișinău, str. Mihai Viteazul nr. 2, bl. Ștefan cel Mare nr. 200), se va fi desfășurată în concordanță cu prevederile actelor normative și regulamentelor interne relevante.

Prezenta dispoziție se afișează pe panoul informativ din sediul Buiucani (mun. Chișinău, str. Mihai Viteazul nr. 2, bl. Ștefan cel Mare nr. 200) al instanței judecătorești și se publică pe pagina web a Judecătoriei Chișinău.

Executarea prezentei dispoziții se pune în sarcina vicepreședintelui și șefului adjunct al Secretariatului Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Controlul executării dispoziției revine președintelui și șefului interimar al Secretariatului Judecătoriei Chișinău.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram