/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/FOTO VIDEO/ Președintele UEFA, decorat în Parlament cu distincția „Medalia Democrației”

missing
23 septembrie 2021, ora 17:40

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin a fost decorat în Parlament cu „Medalia Democrației”. Distincția i-a fost oferită de Igor Grosu, președintele Legislativului, în semn de recunoaștere pentru promovarea și dezvoltarea domeniului sportiv, informează FMF.

Delegația comună a Uniunii Europene de Fotbal Asociație (UEFA) și a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a făcut miercuri, 22 septembrie, o vizită de lucru la Parlamentul Republicii Moldova.

Igor Grosu a salutat vizita, în premieră, al Comitetului Executiv UEFA în Republica Moldova, exprimând încrederea că prin eforturi comune ale Parlamentului și Federației de Fotbal din Moldova, cu sprijinul UEFA, țara noastră va beneficia de o dezvoltare durabilă și sustenabilă a acestui gen de sport.

Astfel, la această vizită au participat: președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media,  Liliana Nicolăescu – Onofrei, președintele FMF, Leonid Oleinicenco, președintele UEFA, Aleksander Čeferin și alți membri ai Comitetului Executiv UEFA, reprezentanți ai FMF și ai UEFA.

 „Suntem onorați să avem astăzi dintinși oaspeți în Parlamentul Republcii Moldova. Fotbalul este un joc de echipă, iar atunci când spunem echipă, înseamnă coeziune, înseană solidaritate, atât pe teren și în tribune, cât și în dezvoltarea comunității. Pentru că fotbalul este cel mai incluziv gen de sport, care implică nu doar două echipe, dar toată comunitatea”, a declarat Igor Grosu.

Chișinău a fost în premieră gazda unui eveniment de importanță continentală – ședința Comitetului Executiv. Amintim că ieri, 21 septembrie, oficialii UEFA au efectuat o vizită la liceul „ Nicolai Gogol” din Capitală, unde au jucat fotbal cu mai mulți copii.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram