/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Un deputat PAS a propus ca parlamentarii care nu sunt vaccinați să prezinte testul la COVID, odată la 14 zile

missing
23 septembrie 2021, ora 12:13

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, a propus ca legislatorii care nu sunt vaccinați să prezinte un testul la COVID-19 odată la 14 zile. Inițiativa a fost susținută de către președintele Parlamentului. 

„În condițiile în care cineva nu dorește să se vaccineze, logic ar fi ca odată la 14 zile să prezinte testul negativ la COVID-19 și să intre în sală. Ori ne atârnăm responsabil de acest proces și dăm un exemplu pentru societate, ori îndemnăm lumea, dar singuri nu ne imunizăm”, a declarat deputatul PAS Lilian Carp.

Președintele Parlamentului Igor Grosu i-a mulțumit colegului său de fracțiune și a spus că: „într-adevăr ar fi cazul ca colegii să se asigure că totul este în regulă și din respect față de restul colegilor care au depus efort”.

Vedeți rata de vaccinare în rândul deputaților:

Fracțiunea PAS: Din 63 de deputați, 55 au prezentat certificatele de vaccinare.

Fracțiunea BCS: Din 32 de deputați, 14 au prezentat certificatele.

Fracțiunea Șor: Din șase deputați, trei au prezentat certificatele.

Dacă la ședința trecută a Parlamentului erau 49 de deputați vaccinați, la ședința de astăzi, numărul acestora a ajuns la 72.

În cadrul secretariatului Parlamentului, din 28 de persoane, 22 au prezentat certificatele de vaccinare.

Funcționarii publici: Din 221, 161 au prezentat certificate de imunizare.

Personalul auxiliar tehnic: Din 101, 63 au prezentat certificatul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram