/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO LIVE TEXT/ Ședința Parlamentului Republicii Moldova: Proiectul Codului transportului feroviar, votat în prima lectură

missing
23 septembrie 2021, ora 10:59

UPDATE 15:23: Președinta Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului, Olesea Stamate, prezintă de la tribuna Parlamentului proiectul privind numirea în funcție de Avocat al Poporului.

UPDATE 13: 05: Din 1 octombrie va intra în vigoare reducerea TVA pentru industria HoReCa, de la 12% la 6%. Deputații au aprobat joi, 23 septembrie, un proiect de lege în acest sens.

UPDATE: Deputații au aprobat astăzi, în lectura a doua, proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal și Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, care prevede numirea directorilor Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor.

UPDATE: Parlamentarii au aprobat în ședința de joi, 23 septembrie, cu 57 de voturi, în a doua lectură, proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative privind Codul fiscal și Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

UPDATE 12:27: Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu prezintă Proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative., inclusiv legea privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător.

UPDATE 12.25: Proiectul Codului transportului feroviar, votat în lectura întâi. În proiect se propune ca infrastructura feroviară să rămână în proprietatea statului, iar transportul să fie demonopolizat.

UPDATE 11.45: Ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu prezintă în plen proiectul Codului transportului feroviar.

UPDATE: A fost votat în lectura a doua proiectul privind modificarea Constituției în parte care ține de justiție. Pentru s-au pronunțat 86 de deputați.

UPDATE 11:33: Ordinea de azi a fost aprobată

UPDATE 11:28: Se propune introducerea pe ordinea de zi a proeictului de inițiere a procedurii privind modificarea Constituției. Deputații PP Șor s-a abținut să voteze.

UPDATE 11:18: Deputatul BCS, Vladimir Odnostalco propune ca la ședința viitoare a Parlamentului să fie invitați reprezentanții de la Ministerul Sănătății și Agenția Medicamentului pentru a oferi explicații privind scumpirea mai multor tipuri de medicamente.

Inițiativa este susținută și de deputatul PAS, Dan Perciun. Aceasta a înregistrat doar 32 de voturi.

UPDATE 11.15: Se propune audierea conducerii Ministerului Educației și Ministerului Finanțelor privind măsurile întreprinse pentru acoperirea deficitului bugetar al unor instituții de învățământ. Inițiativa nu a trecut.

În sala de ședințe sunt 91 de deputați.

Urmăriți ședința Parlamentului Republicii Moldova din 23 septembrie.

Pe ordinea de zi sunt zece subiecte:

  • Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Legea nr.192/1998 privind Comisia Națională a Pieței Financiare – art.15; Legea concurenței nr.183/2012 – art.44; ș.a.).
  • Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Codul fiscal nr.1163/1997 – art.1323; Legea nr.158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public – art.9; ș.a.).
  • Proiectul Codului transportului feroviar.
  • Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Legea nr.160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător – anexa nr.2; Legea nr.131/2012 privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător – anexa).
  • Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.76/2021 cu privire la impozitarea specială a serviciilor realizate în cadrul activităților atribuite la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei.
  • Proiectul de lege pentru modificarea Codului de executare al Republicii Moldova nr.443/2004 (art.89, 90, 94, ș.a.).
  • Proiectul de lege pentru modificarea articolului 27 din Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar nr.270/2018.
  • Proiectul de lege pentru modificarea articolului 2 din Legea nr.121/2001 cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.
  • Proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova nr.86/2021 privind aprobarea componenței nominale a comisiilor permanente ale Parlamentului.
  • Proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Parlamentului nr.91/2021 privind componența nominală a delegațiilor Parlamentului Republicii Moldova la organizațiile parlamentare internaționale și organizațiile parlamentare bilaterale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram