/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO VIDEO/ Tragedie în Rusia. Cinci alpiniști au decedat pe muntele Elbrus

missing
24 septembrie 2021, ora 11:23

Cinci alpiniști au decedat în timp ce încercau să escaladeze vârful muntelui Elbrus din regiunea Caucaz, Rusia. Alte 14 persoane au fost salvate de către grupele speciale din teritoriu, 11 dintre ei sunt spitalizați. Operațiunea de căutare și salvare a durat mai mult de șapte ore, scrie TASS.

Potrivit informațiilor, persoanele se aflau la o altitudine de aproximativ 5.400 de metri și au cerut ajutorul după ce vremea s-a înrăutățit. Autoritățile ruse declară că grupul de turiști era fără experiență, iar cei care au fost salvați s-au ales cu degerături severe.

La operațiunea de salvare au participat aproximativ 70 de salvatori. Acțiunile forțelor special au fost îngreunate de vizibilitatea redusă, viteza vântului a atins chiar și 40 de metri pe secundă.

Printre membrii grupului se aflau alpiniști din cinci regiuni ale Federației Ruse.

Sursa foto: tass.ru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram