/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci. Iată ce nu trebuie să faci în această zi

27 septembrie 2021, ora 10:39

Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc, astăzi, 27 septembrie, Înălțarea Sfintei Cruci. Semnificația acestei zile ține de viața Împăratului Constantin, căruia înainte de o luptă  i s-a arătat pe cer o cruce formată din stele însoțită de inscripția „Prin acest semn vei învinge”.

După victoria obținută, mama sa Elena, a descoperit crucea în apropiere de Golgota iar de atunci creștinii cinstesc Ziua Înălțării Sfintei Cruci.

În această zi, creștinii merg cu flori la biserică pentru a le pune la simbolul Crucii, iar după ce sunt sfințite, sunt luate acasă fiind bune de leac.

Conform tradiției bisericești, în această zi nu se muncește, se ține post toată ziua și se interzice mâncatul fructelor și legumelor ale căror miez seamănă cu o cruce.  Tot în această zi se spune că dacă va tuna, toamna va fi lungă, iar dacă ciorile se adună în cârd și sunt gălăgioase, o să cadă bruma.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram