/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/DOC/ Un agent economic din Chișinău ar putea fi sancționat cu 17 mii de lei pentru că vinde țigări în apropierea clinicilor

missing
29 septembrie 2021, ora 11:32

Un agent economic, în proprietatea căruia se află mai multe gherete din Capitală, urmează să fie sancționat cu 17 mii de lei, întrucât vinde țigări într-o încăperea cu o suprafață mai mică de 20 de metri pătrați și la o distanță mai mică de 200 de metri de la instituțiile medico-sanitare care se află în apropiere. 

Ilegalitatea a fost depistată de către consiliera municipală din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Zinaida Popa. La fața locului a fost solicită poliția, care a constatat încălcarea legii.

„Este regretabil că autoritatea publică locală din Chișinău încalcă legislația și eliberează autorizații prin care permit vânzarea țigărilor în apropierea instituțiilor de învățământ și a celor medico-sanitare”, se arată într-un comunicat al partidului.

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) solicită primarului Ion Ceban să se autosesizeze și să verifice subordinile care eliberează astfel de autorizații ilegale și dăunătoare. „Există o legislație, și aceasta trebuie respectată de toți, inclusiv de către Primăria Municipiului Chișinău”, declară consilierii PAS.

Menționăm că legislația interzice comercializarea produselor din tutun la o distanță mai mică de 200 de metri de școli, grădinițe și spitale.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram