/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Consulatul României la Bălți își reia activitatea. Accesul va fi permis doar cu respectarea măsurilor anti-COVID-19

missing
30 septembrie 2021, ora 10:04

După o pauză de două zile, cauzată de răspândirea infecției de coronavirus în rândul angajaților, Consulatul General al României la Bălți își reia activitatea, începând cu 30 septembrie. 

Astfel, vor fi prestate serviciile consulare pentru depunerea jurământului de credință, obținerea acordului șefului de misiune pentru depunerea la sediul ANC a jurământului de credință față de România, obținerea de vize și înregistrarea nașterilor.

Sesiunea de depunere a jurământului de credință față de România, din data de 1 octombrie 2021 a fost replanificată pentru data de 8 octombrie 2021.

Serviciile consulare suspendate în contextul măsurilor anti-covid vor fi reprogramate după cum urmează:

  • depunerea jurământului de credință: din 27 septembrie în 4 octombrie, din 28 septembrie în 5 octombrie, din 29 septembrie în 6 octombrie;
  •  vize: din 28 septembrie în 5 octombrie, din 29 septembrie în 6 octombrie;
  • acte de stare civilă: la o dată care va fi stabilită ulterior, după revenirea la regimul de lucru normal.

„Pe fondul înmulțirii cazurilor de infectare cu coronavirus și a includerii municipiul Bălți în gradul de alertă – cod roșu, vă rugăm, insistent, să vă prezentați la sediul Consulatului doar la ora programării primite, în scopul evitării aglomerării și a respectării măsurilor de prevenire și control a infecției Covid-19, dispuse de către autoritățile competente”, se arată într-un comunicat al Consulatului.

Accesul în incinta Oficiului consular va fi permis cu respectarea următoarele condiții:

  • Purtarea obligatorie a măștii de protecție facială;
  • Utilizarea soluțiilor dezinfectante puse la dispoziție;
  • Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă);
  • Păstrarea distanței fizice, de minimum 1,5 m;
  • Respectarea indicațiilor personalului consular în vederea menținerii ordinii;
  • Păstrarea curățeniei, inclusiv în spațiile sanitare.

Amintim că Consulatul General al României la Bălți și-a închis ușile din data de 27 septembrie, după ce mai mulți angajați ai instituției s-au infectat cu coronavirus.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram