Gest sfidător! Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vasile Bolea a refuzat să pună masca de protecție în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului. Asta deși a fost mustrat de către președintele Legislativului, Igor Grosu. 

„Stimate coleg, haideți vă rog să purtăm masca de protecție”, a rugat președintele Legislativului. Drept replică, Vasile Bolea și-a argumentat gestul sfidător prin faptul că s-a vaccinat.

„Dar asta nu vă scutește de necesitatea de a purta masca de protecție, din respect pentru colegii dumneavoastră din spate, pe care îi aveți”, a spus Grosu.

De asemenea, Igor Grosu a adus și cifre despre cum decurge procesul de vaccinare în Parlament. Astfel, 81 de deputați s-au imunizat.

Din 63 de legislatori ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), 58 s-au vaccinat, un deputat prezentând certificatul COVID-19. Din 32 de deputați socialiști și comuniști, 20 s-au imunizat. Cât ține de fracțiunea „Șor”, trei din șase deputați s-au vaccinat.

„Din respect față de medici și cei din preajmă, vă rog frumos să ne vaccinăm. Excepțiile nu pot deveni regulă generală”, a spus Grosu.

Mai mult, după ce deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a solicitat ca responsabilii din sănătate să fie audiați în Parlament cu privire la situația epidemiologică, șeful Legislativului a zis că:

„Subscriu domnul deputat. La noi nu că cetățenii nu se vaccinează, la noi deputații nu se vaccinează. O să iau niște cursuri cum se aplică injecția și am să vă… la tribuna centrală”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!