Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de Repunere în vigoare a Acordurilor de asistență privind obiectivele de dezvoltare din 2016 între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA).

Scopul acestui Acord este restabilirea efectelor juridice a două acorduri de asistență încheiate între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA în anul 2016, expirate în mai-iunie 2021, precum și prelungirea termenului acestora până la data de 31 decembrie 2025.

Astfel, suma totală a grantului alocată în cadrul Acordului de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare pentru creşterea comerţului şi investiţiilor în sectoarele cheie reprezintă 90,6 mil. dolari SUA, nevalorificate fiind la moment circa 27,6 mil. dolari SUA, iar pentru Acordul privind obiectivul de dezvoltare pentru o guvernare democratică mai eficientă şi mai responsabilă – 76,9 mil. dolari SUA, inclusiv resurse nevalorificate de cca 45 mil. dolari SUA.

Acordul va intra în vigoare la data semnării acestuia. Din partea Guvernului Republicii Moldova, documentul va fi semnat de Dumitru Budianschi, ministrul Finanțelor, iar din partea Guvernului SUA –  de Scott D. Hocklander, Director al misiunii USAID în Republica Moldova.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!