/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Afacere cu certificate de vaccinare false, dată peste cap la Edineț.  Un angajat de la Centrul de Sănătate, prins în flagrant

missing
01 octombrie 2021, ora 15:54

Un angajat al Centrului de Sănătate Edineț a fost prins în timp ce elibera două certificate de vaccinare false împotriva coronaviruslui, asta deși persoanele care au intrat în posesia documentului în realitate nu s-au vaccinat. Cei care au primit certificatele de imunizare ar fi achitat două mii de lei pentru obținerea acestora.

În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii au constatat că, eliberare certificatelor de vaccinare false se realiza după o schemă bine stabilită, pusă în aplicarea în perioada lunilor mai – iulie. De introducerea informațiilor în baza de date electronică se ocupa o  anumită persoana. În ziua eliberării certificatului de vaccinare anti COVID, aceasta aplica mențiunea că persoana dată a efectuat și prima doză. Astfel, persoana își primea certificatul cu ambele doze, acesta fiind fals.

În prezent, sunt documentate mai multe persoane, care s-au vaccinate fictiv, în scopul obținerii certificatului de imunizare în aceeași zi. Acestea apelau la acest serviciu pentru a-și facilita deplasările peste hotare.

Poliția atenționează că, vaccinarea fictivă denaturează starea reală a situației epidemiologice și este dificilă întreprinderea acțiunilor de combatere a COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram