/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

De ce noua guvernare nu a avut o gestionare mai bună a pandemiei? Adrian Belîi, deputat PAS: „Am intrat pe pământ ars”

01 octombrie 2021, ora 12:21

Noua guvernare a „intrat pe un pământ ars” și a trebuit să reconstruiască structura internă, iar acest lucru necesită timp. Despre asta a anunțat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Adrian Belîi în ediția de joi seara a emisiunii „Cutia Neagră”,  de la TV8. 

Întrebat dacă fosta conducere avea un departament care să se ocupe de lupta împotriva pandemiei, deputatul PAS a spus că exista o astfel de structură, doar că este nevoie de schimbarea acesteia, deoarece noul val COVID-19 este mult mai puternic, iar vechile recomandări nu mai fac față.

„Erau recomandări, regulamente, protocoale, era o abordare care a funcționat la un moment anumit. Cu acest nou val al pandemiei, acei parametri setați anterior, nu mai sunt suficienți. Protocoalele medicale sunt deja modificate, iar protocoalele de gestionare a epidemiei în societate în afara spitalelor, se adaptează”, a menționat deputatul PAS.

De asemenea, Adrian Belîi a spus că se vor emite noi măsuri de schimbare a stilului de comunicare cu oamenii, în legătură cu importanța imunizării.

„Studenții Universității de Medicină vor umbla din casă în casă pentru a explica și pentru a informa populația despre beneficiile vaccinării. Populația nevaccinată trebuie convinsă prin motivarea pozitivă”, spune Adrian Belîi.

Amintim că cetățenii care se vor imuniza împotriva COVID-19 vor avea două zile de vacanță. Despre aceasta a anunțat prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul debutului ședinței Guvernului, menționând că astfel se încearcă încurajarea vaccinării.

În Republica Moldova, de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, s-au administrat peste 1.400.000 doze de ser. Numărul celor vaccinați cu ambele doze a depășit 780 mii de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram