/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Doi bărbați, între care unul de origine georgiană, prinși cu permise de conducere false la frontieră. Unul spune că l-a obținut în Rusia, altul în România

missing
01 octombrie 2021, ora 14:45

Doi bărbați, între care unul de origine georgiană au fost prinși cu permise de conducere false la frontiera de stat. În primul caz este cercetat un tânăr moldovean, în vârstă de 28 de ani, originar din raionul Ceadîr-Lunga. Acesta călătorea spre România, iar pentru a-i fi autorizată ieșirea din țară, a prezentat permisul de conducere, care avea, însă, semne vizibile de falsificare. Actul ar fi fost eliberat de către autoritățile Federației Ruse. Audiat, tânărul a declarat că ar fi urmat un curs de instruire auto în orașul Voronej din Federația Rusă, pentru care ar fi achitat 30 de mii de ruble rusești.

Un alt permis de conducere neveridic a fost prezentat polițiștilor de frontieră de către un cetățean al Georgiei, în vârstă de 34 de ani. Acest fapt a fost confirmat după examinarea actului cu tehnica specială din dotare. Tânărul nu a putut explica clar cum a obținut documentul. El a spus că în anul 2019, aflându-se în România, ar fi pierdut toate actele, după care s-a adresat autorităților consulare georgiene din România pentru eliberarea dublicatelor.

Și un microbuz de rută ocazională Moldova-Italia a fost supus unui contro, astfe,  polițiștii de frontieră au observat un plic suspect iar la deschiderea acestuia, au găsit un certificat de vaccinare fals împotriva COVID- 19, eliberat de o instituție medicală din țara noastră, pe numele unui conațional. Fiind audiat șoferul a declarat că coletul i-ar fi fost dat de o persoană pentru a-l duce la destinație și nu cunoaște alte detalii despre acesta.

Persoanele riscă amendă penală conform art. 361 al. 1 al Codului Penal al  Republicii Moldova. Cazul urmează a fi cercetat de către polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram