/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO/ Prima nuntă regală în Rusia după 100 de ani. La ceremonie au participat 1.500 de invitați

missing
04 octombrie 2021, ora 18:30

Un descendent al dinastiei Romanov din Rusia s-a căsătorit la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul unei ceremonii fastuoase, aceasta fiind prima nuntă regală din țară de când revoluția bolșevică a răsturnat monarhia, cu un secol în urmă, scrie Digi24.

Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a căsătorit cu logodnica sa italiancă, Rebecca Virginia Bettarini, la Catedrala Sf. Isaac din Sankt Petersburg, în fața a zeci de oaspeți regali.

Romanov a spus că a ales fosta capitală imperială pentru nuntă, pentru că a fost primul loc din Rusia unde familia s-a întors după prăbușirea sovietică.

„Este un oraș foarte drag familiei noastre”, a declarat ducele Romanov pentru Fontanka.ru, adăugând că Sankt Petersburg este „istoria Rusiei” și „istoria Casei Romanov”.

Ceremonia somptuoasă, care a fost ținută în rit ortodox rus, a inclus verighete Fabergé, vin sicilian și meniu de lux furnizat de magnatul în catering Yevgeny Prigozhin, care este supranumit „Bucătarul lui Putin”.

Bettarini, de 39 de ani, a purtat o rochie albă din satin creată de designerul Reem Acra, care a îmbrăcat celebrități precum Beyoncé, Madonna, Angelina Jolie și Melania Trump, și o tiară a lui Chaumet, bijutierul oficial al împărătesei Joséphine.

Printre cei 1.500 de invitați s-au numărat aproximativ 50 de membri ai familiilor regale din Belgia, Bulgaria, Spania și Italia. Pe lista de invitați s-au aflat și Sarah Fabergé și purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zakharova.

Ceremonia de căsătorie a durat aproximativ două ore, doar o treime dintre oaspeți fiind invitați la recepția de la Muzeul Etnografic Rus.

George Romanov, în vârstă de 40 de ani, este un descendent al lui Alexandru al II-lea, fost împărat al Rusiei între 1855 și 1881. Ultimul țar, Nicolae al II-lea, a fost executat de bolșevici împreună cu familia sa, în iulie 1918. în orașul Ekaterinburg.

George Romanov s-a născut la Madrid, mama lui fiind marea ducesă Maria Romanova, iar tatăl prințul prusac Franz Wilhelm de Hohenzollern. El și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Spania și Franța și a vizitat Rusia pentru prima dată în 1992, împreună cu bunicul său Marele Duce Vladimir Kirillovici.

Mama lui este nepoata marelui duce Kirill Vladimirovich, văr primar al lui Nicolae al II-lea care a fugit din Rusia în timpul revoluției și s-a declarat împărat din exil.

George Romanov a lucrat în Parlamentul European și în Comisia Europeană și a fost consilier al directorului gigantului minier rus Norilsk Nickel. În prezent este implicat în proiecte caritabile și este stabilit în centrul Moscovei.

A cunoscut-o pe Bettarini la Bruxelles, în perioada în care a activat în Parlamentul European. Fiică a ambasadorului italian în Belgia, Bettarini a lucrat ca lobbyist, iar acum este directoarea Fundației Imperiale Ruse. Potrivit tradiției imperiale ruse, Bettarini s-a convertit la credința ortodoxă rusă anul trecut și a luat numele de Victoria Romanovna.

Sursa foto: digi24.ro

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram