/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

În Capitală, cel mai probabil, vor fi activate noi blocuri și secții COVID în cadrul spitalelor municipale

missing
04 octombrie 2021, ora 11:31

Autoritățile din municipiul Chișinău ar putea activa noi blocuri și secții COVID în cadrul spitalelor municipale. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, care a mai meționat că locurile în secțiile de Terapie Intensivă sunt la limită.

„Ne îngrijorează în continuare numărul în creştere al cazurilor de Covid-19, mai ales că circa 1/3 din cazuri sunt înregistrate în Chişinău. Medicii spun că acest val provocat de tulpina Delta este cel mai agresiv de până acum şi după intensitate şi după afecţiunile şi complicaţiile care le generează”, a scris Ceban pe Facebook.

În acest context, edilul anunță că se analizează extinderea numărului de paturi COVID-19 în spaţiile medicale, inclusiv a celor din Terapia Intensivă. Astfel, autoritățile vor activa cel mai probabil un bloc COVID-19 în Spitalul ,,Sfânta Treime”, inclusiv cu 30-32 paturi ATI. Totodată, se va activa o secţie COVID-19 pentru tratamente paliative, suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus şi la Spitalul Clinic Municipal nr. 4.

De asemenea, Ceban mai spune că din toate spitalele municipale, doar Spitalul ,,Gheorghe Paladi” încă nu este activat ca spital COVID-19, iar dacă va fi necesar, vor fi activate şi în cadrul acestei instituţii medicale 200-300 paturi COVID-19, inclusiv 10 paturi de Terapie Intensivă.

Potrivit informațiilor, în spitalele municipale astăzi sunt internate 929 de persoane (adulţi şi copii), confirmate cu infecția COVID-19, dintre care în stare extrem de gravă sunt 44 de persoane.

„Anterior am remis şi 2 scrisori către IGSU pentru a asigura în regim non-stop un echipaj de pompieri la Centrul COVID de la Moldexpo, din motive de siguranţă şi protecţie antincendiară. În aceste situaţii deloc uşoare, inclusiv pentru medici, pe care este pusă în prezent cea mai mare presiune, pe la spitalele municipale, inclusiv la Centrul COVID de la Moldexpo avem controale inopinate”, a mai menționat edilul Capitalei.

Amintim că țara noastră se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus în ultima perioadă, iar autoritățile au aprobat, din 1 octombrie, un nou set de restricții epidemiologice.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, până acum, în Republica Moldova, s-au vaccinat peste 790 de mii de oameni, adică aproximativ 30 la sută din toată populația.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram