/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Jurnalista TV8, Angela Gonța a depus o plângere la poliție pe numele lui Cristian Rizea. A înregistrat și o sesizare la PG privind interceptarea discuțiilor sale telefonice

05 octombrie 2021, ora 17:02

Jurnalista TV8, Angela Gonța a depus o plângere la poliție pe numele lui Cristian Rizea, fost deputat român, condamnat penal la București, dar care se ascunde în Republica Moldova. Angela Gonța solicită „constatarea faptei contravenționale sub formă de injurie și calomnie”. Asta după ce, în mai multe vloguri postate pe rețelele social, Rizea a făcut mai multe declarații calomnioase în adresa prezentatoarei TV8.

„N-am nicio plăcere, dar am depus totuși o plângere la poliție pe numele lui Rizea care lansează în spațiul public calomnii la adresa mea. Sper să nu fugă de ședințe așa cum a fugit din Romania unde a fost condamnat penal”, a scris Angela Gonța într-o postare pe pagina ei de Facebook.

Totodată, jurnalista a înregistrat și o sesizare la Procuratura Generală privind interceptarea discuțiilor sale la telefon. Angela Gonța solicită atragerea la răspundere penală a persoanelor responsabile de săvârșirea infracțiunii de violare a dreptului la secretul convorbirilor telefonice.

„În legătură cu înregistrarea trucată, publicată încă acum un an, pe un canal de Youtoube anonim si tirajată de unii cu rea voință, precizez că, deși vocea îmi aparține, declarațiile din înregistrare sunt distorsionate, scoase din context, montate în mod eronatat, iar mesajul pe care îl trasmite nu corespund adevărului. Înregistrările sunt din anii 2015-2016 ori atunci TV8 nici nu exista. Am solicitat procuraturii sa investigheze cum a fost posibil ca discuțiile private sa ajungă în spațiul public și cine a trucat discuția și a publicat-o”, a precizat Angela Gonța.

Anterior, jurnalista de investigații de la TV8, Mariana Rață i-a transmis lui Cristian Rizea, o cerere prealabilă de chemare în judecată privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale. Asta după ce cetățeanul român a făcut afirmații defăimătoare în adresa jurnalistei, prin intermediul conturilor sale de Instagram și Youtube.

„În fapt, la data de 8, 9 și 10 septembrie 2021, cetățeanul Mihai Cristian Rizea, acționând cu rea- credință, a publicat pe contul său de Instagram și Youtube, mai multe poze și video prin care aduce învinuiri și comunică fapte false, în adresa jurnalistei Mariana Rață – Vremea, precu, că aceasta ar fi implicată în anumite raporturi personale de ordin amoros co o persoană controversată conform opiniei publice, inclusiv folosindu-se în adresa acesteia injurii”, se menționează în cererea prealabilă.

Totodată, jurnalista TV8 a scris și o plângere la poliție în care solicită „constatarea faptei contravenționale comise de către cetățeanul Mihai Cristian Rizea, sub formă de injurie și calomnie”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram