Jurnalista TV8, Angela Gonța a depus o plângere la poliție pe numele lui Cristian Rizea, fost deputat român, condamnat penal la București, dar care se ascunde în Republica Moldova. Angela Gonța solicită „constatarea faptei contravenționale sub formă de injurie și calomnie”. Asta după ce, în mai multe vloguri postate pe rețelele social, Rizea a făcut mai multe declarații calomnioase în adresa prezentatoarei TV8.

„N-am nicio plăcere, dar am depus totuși o plângere la poliție pe numele lui Rizea care lansează în spațiul public calomnii la adresa mea. Sper să nu fugă de ședințe așa cum a fugit din Romania unde a fost condamnat penal”, a scris Angela Gonța într-o postare pe pagina ei de Facebook.

Totodată, jurnalista a înregistrat și o sesizare la Procuratura Generală privind interceptarea discuțiilor sale la telefon. Angela Gonța solicită atragerea la răspundere penală a persoanelor responsabile de săvârșirea infracțiunii de violare a dreptului la secretul convorbirilor telefonice.

„În legătură cu înregistrarea trucată, publicată încă acum un an, pe un canal de Youtoube anonim si tirajată de unii cu rea voință, precizez că, deși vocea îmi aparține, declarațiile din înregistrare sunt distorsionate, scoase din context, montate în mod eronatat, iar mesajul pe care îl trasmite nu corespund adevărului. Înregistrările sunt din anii 2015-2016 ori atunci TV8 nici nu exista. Am solicitat procuraturii sa investigheze cum a fost posibil ca discuțiile private sa ajungă în spațiul public și cine a trucat discuția și a publicat-o”, a precizat Angela Gonța.

Anterior, jurnalista de investigații de la TV8, Mariana Rață i-a transmis lui Cristian Rizea, o cerere prealabilă de chemare în judecată privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale. Asta după ce cetățeanul român a făcut afirmații defăimătoare în adresa jurnalistei, prin intermediul conturilor sale de Instagram și Youtube.

„În fapt, la data de 8, 9 și 10 septembrie 2021, cetățeanul Mihai Cristian Rizea, acționând cu rea- credință, a publicat pe contul său de Instagram și Youtube, mai multe poze și video prin care aduce învinuiri și comunică fapte false, în adresa jurnalistei Mariana Rață – Vremea, precu, că aceasta ar fi implicată în anumite raporturi personale de ordin amoros co o persoană controversată conform opiniei publice, inclusiv folosindu-se în adresa acesteia injurii”, se menționează în cererea prealabilă.

Totodată, jurnalista TV8 a scris și o plângere la poliție în care solicită „constatarea faptei contravenționale comise de către cetățeanul Mihai Cristian Rizea, sub formă de injurie și calomnie”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!