/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Mascații de la SIS și procurorul Victor Furtună au descins iar la PG

missing
06 octombrie 2021, ora 18:15

Descinderile la Procuratura Generală continuă și astăzi! Pe mascații de la SIS, împreună cu procurorul de caz, Victor Furtună, i-am surprins în timp ce ieșeau din sediul procuraturii. Potrivit lui Furtună, acțiunile de urmărire penală au loc pe dosarul demarat ieri, pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Totodată, Furtună a precizat că, în acest dosar, este vizat doar Stoianoglo, nu și soția acestuia. Alte detalii procurorul de caz nu a dezvăluit, motivând că este secretul anchetei.

Pe procurorul desemnat pentru cercetarea penală a procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu mascații de la SIS după el, i-am surprins, astăzi, în timp ce ne aflam în incinta Procuraturii Generale, în așteptarea unui răspuns al membrilor Consiliului Superior al Procurorilor, despre cine va fi numit în calitate de procuror general interimar.

– Ce se întâmplă? – Au loc acțiuni de urmărire penală. – În privința cui? – Pe dosarul demarat ieri, în care au fost efectuate percheziții. – Și cine este vizat? Câte persoane? – Este o singură persoană, dl Stoianoglo.

Întrebat de jurnaliști, dacă și soția procurorului general, Alexandr Stoianoglo a fost reținută, Furtună a precizat următoarele:

– Soția acestuia a fost reținută? – În cadrul acestui dosar – nu. – Unde a avut loc, unde are loc urmărirea penală? – Cu părere de rău, nu pot să vă dau la moment mai multe detalii. – De ce? – Au loc acțiuni de urmărire penală și deja este secretul anchetei.

De asemenea, Furtună a menționat că, ieri, au fost efectuate percheziții atât în biroul procurorului general, cât și la domiciliul acestuia.

Ce ați găsit acasă la Stoianoglo? – Nu pot să vă dau așa detalii… La moment nu sunt alte persoane vizate în cadrul cauzei penale.

– Puteți să ne spuneți când ați avut timp ca să parcurgeți toate etapele, să documentați cazul, astfel încât să recurgeți la un asemenea gest de reținere a domnului Stoianoglo? – Au fost efectuate toate acțiunile, am avut timp suficient, nu pot să explic situația respectivă.

– S-a reușit. Nu pot să dau explicații… Totul este fixat absolut.

Totodată, întrebat cum comentează acuzațiile socialiștilor precum că reținerea lui Stoianoglo ar fi avut loc la comanda Maiei Sandu, procurorul de caz, Victor Furtună a spus că nu dorește să comenteze declarațiile politice.

– Are loc vreo legătură pentru care are loc ședința CSP, dvs ați dat buzna, veniți de acolo. – Nici nu știu ce are loc la CSP. Iarăși în biroul dlui Stoianoglo ați descins? – V-am dat comentarii. – Dar unde a fost plasat dl Stoianoglo?

Precizăm că, în cadrul ședinței de ieri, 5 octombrie, a Consiliului Superior al Procurorilor, Victor Furtună a fost desemnat de membrii CSP, drept procuror de caz pentru cercetarea penală a lui Alexandr Stoianoglo, pentru presupuse fapte ilegale de corupere pasivă și abuz în serviciu. Amintim că, tot ieri, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții, în incinta sediului Procuraturii Generale, Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore și escortat de mascații de la SIS, din clădirea Procuraturii Generale, în Izolatorul de detenţie preventivă de pe strada Tighina nr. 6 din centrul Capitalei.Procurorul de caz, Victor Furtună, a anunțat că au fost înaintate cel puțin 4 capete de acuzare pe numele lui Stoianoglo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram